Varaždinski Coning u stečaju od 19. lipnja, sad i pravomoćno

Autor: Suzana Varošanec , 04. rujan 2018. u 22:00
I Hotel Trakošćan Coning je ustupio na upravljanje drugima

Pristupanje dugu nije uspjelo.

Na Visokom trgovačkom sudu je kao neosnovana odbijena žalba predsjednika Uprave varaždinskog Coninga Vatroslava Vrdoljaka te je potvrđeno rješenje TS u Varaždinu od 19. lipnja o otvaranju stečaja.

Prošao je već i rok od 60 (plus 8) dana određen za prijavu tražbina, zbog čega se očekuje da će sad stečajna upraviteljica Lidija Lesar prionuti na dio koji se tiče priznavanja i osporavanja tražbina, pripremne aktivnosti vezano za ispitno i izvještajno ročište, čije je održavanje prolongirano na listopad. Do kraja mjeseca neslužbeno se doznaje, bit će objavljeno i njezino izvješće o gospodarskom stanju dužnika. 

 

13. rujna

ročište je za ispitivanje uvjeta za stečaj nad tvrtkom Coning Ing

Riječ je o tvrtki s jakom bivšom poveznicom (kroz poslovne udjele) s Radimirom Čačićem, koji se je prije nekoliko godina od nje i službeno odmaknuo u formi prodaje, pa je njezin novi vlasnik tvrtka koja je povezana, kako tvrde upućeni, s jednim slovačkim fondom navodno bliskome J&T grupaciji.

S druge strane, čini se i da s otvaranjem ovog stečaja na red dolazi raskid određenih poduzetničkih ugovora kojima je izgleda u sklopu pojedinih međufaza restrukturiranja putem ugovora o zakupu bio povjeren na upravljanje turistički segment biznisa.

Prema našim izvorima to se tiče npr. Hotela Trakošćan, ali navodno i Hotela Pagus te apartmanskog naselja Zelena Punta, čije zaključenje ugovora o najmu datira iz svibnja prošle godine. Zanimljivo je i da Coningu nije uspjelo izbjeći stečaj ni kroz institut pristupanja dugu od strane tvrtke kćeri Coning Ing, a sad je i za nju predložen stečaj povodom čega je ročište za ispitivanje uvjeta zakazano za 13. rujna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close