Varaždin – Reformisti imaju vijećnika u Županijskoj skupštini

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. listopad 2014. u 17:17
Radimir čačić (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

Narodna stranka – reformisti od danas ima vijećnika u Županijskoj skupštini budući je HNS-ov vijećnik Krešimir Horvat odlučio izići iz te stranke i pridružiti se reformistima.

 Narodna stranka – reformisti od danas ima vijećnika u Županijskoj skupštini budući je HNS-ov vijećnik Krešimir Horvat odlučio izići iz te stranke i pridružiti se reformistima.

Prijelazom Horvata u reformiste vladajuća koalicija u varaždinskoj Županijskoj skupštini sada ima 20 od 41 vijećnika te je izgubila većinu, no dva vijećnika Hrvatskih laburista dosad su podupirali većinu u važnijim odlukama i projektima u županiji.

Kao ključni razlog za izlazak iz HNS-a Krešimir Horvat na današnjoj konferenciji za novinare naveo je izbacivanje iz stranke bivšeg predsjednika HNS-a i bivšega prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, ali i nezadovoljstvom načinom rada stranke i ponašanjem stranačkih čelnika u proteklih godinu dana.

Kaže da je u stranku ušao još 2003. zbog njezine tadašnje programske i projektne politike. Istaknuo je i nezadovoljstvo radom stranke u Županijskoj skupštini, a pošto su ga Radimir Čačić i Natalija Martinčević upoznali s programom nove stranke, odlučio joj se pridružiti. Misli da ta stranka može ostvariti važne projekte vezane uz Varaždinsku županiju.

Na novinarsko pitanje zašto je čekao godinu dana nakon što je Čačić izbačen iz stranke da i on napusti stranku, Horvat nije konkretno odgovorio, nego je rekao da je odonda bio pasivan član HNS-a.

Na konferenciji za novinare bila je i potpredsjednica stranke i saborska zastupnica Natalija Martinčević, koja se osvrnula na rad izvršne vlasti u županiji i rad župana Predraga Štromara. Rekla je da županija stagnira, a pozvala je župana da što prije počne dogradnja kirurgije varaždinske Opće bolnice i da se što prije riješi problem baliranog otpada. Ujedno je pozvala župana da je podupre u predlaganju zakonske inicijative u Saboru da Sveučilište Sjever dobije status javnog sveučilišta te za zakonski prijedlog da se na nacionalnoj razini osnuje fond iz kojeg će se jedinicama lokalne uprave sufinancirati EU projekti.

Komentirajte prvi

New Report

Close