Valipile ostaje još godinu dana u Purisovoj tvornici

Autor: Suzana Varošanec , 03. rujan 2015. u 22:00
Izvršni direktor Valipilea Andrej Alilović zadovoljan je rezultatima u Purisu/D. Višnjić/PIXSELL

Tvrtka je zainteresirana i za kupnju Purisove imovine, no neće se natjecati na usmenoj javnoj dražbi 15. rujna jer je cijena previsoka.

Tvrtka Valipile ostaje još godinu dana proizvoditi u tvornici Purisa u stečaju nakon što je potpisan ugovor kojim se produljuje zakup poslovne cjeline koju čine proizvodni pogoni, peradarske farme te prodajni prostori u Zagrebu i Osijeku. Tvrtka je zainteresirana i za kupnju te imovine, no potvrđeno nam je da se neće natjecati na usmenoj javnoj dražbi 15. rujna na Trgovačkom sudu u Rijeci jer je cijena previsoka.

Ocjena je to zakupca koji, pak, iz prve ruke upoznat s troškovima, stanjem opreme i realnom vrijednosti, kani još pričekati novi krug prodaje. Novim ugovorom Valipile se zaštitio od eventulanih prestanka zakupa prije isteka ugovorenog roka, čime je sačuvano i 170 radnih mjesta. Pored 110 radnika preuzetih temeljem obveze iz ugovora o zakupu još ih je 60 dodatno zaposleno, a Andrej Alilović, izvršni direktor Valipilea najavljuje otvaranje novih radnih mjesta u sljedećim mjesecima. Nastavak suradnje osiguran je i za devet lokalnih OPG-ova, obrta i tvrtki na farmama u primarnoj peradarskoj proizvodnji kojom ostvaruju gotovo 100% prihoda u poslovnom sustavu Valipilea.

"Uspjeli smo postići vrlo dobre rezultate u Purisu. Uz 100 posto veću proizvodnju svježeg mesa, krenula je i proizvodnja mesnih prerađevina, a u tijeku su pripreme za izvoz proizvoda pod brendovima Puris i Valipile u Austriju i V. Britaniju", kaže Alilović. U tijeku je i postupak dobivanja halal ertifikata, čime planiraju otvarati nova tržišta, a lani uzgojena kompletna sezonska količina božićnih purana koja je obrađena u pogonu mesne industrije za Božić 2015. prema narudžbama dugogodišnjih kupaca upravo se  udvostručuje.  

Komentirajte prvi

New Report

Close