Valipile dobiva konkurenta za Puris

Autor: Suzana Varošanec , 31. kolovoz 2015. u 14:23
Valipile posjeduje i vlastitu proizvodnju/Davor Višnjić/PIXSELL

Danas ističe ugovor kojim je Valipile preuzeo proizvodne pogone i radnike Purisa oživivši proizvodnju pod Purisovim brendom.

Odlukom Odbora vjerovnika Purisa u stečaju zagrebačka obiteljska tvrtka Valipile ostaje u zakupu pazinskih proizvodnih pogona sljedećih godinu dana, no realno je da će to biti bitno kraće.

Novi zakup trajat će sve do prodaje one imovine stečajnog dužnika koju Valipile koristi, a do kraja godine očekuje se da bi Purisova proizvodnja i formalno mogla prijeći u privatne ruke.  Prvotni ugovor kojim je Valipile preuzeo proizvodne pogone i radnike Purisa oživivši proizvodnju pod Purisovim brendom, ali i razvijajući vlastiti brend mesnih prerađevina, također sklopljen na godinu dana, upravo danas ističe. A kako dosadašnje dražbe nisu dale rezultat, Odbor vjerovnika dao je pozitivno mišljenje za produžetak Valipileova zakupa.

Ipak, stvari se stubokom mogu promijeniti ubrzo – Trgovački sud u Rijeci zakazao je usmenu javnu dražbu za prodaju po sistemu viđeno-kupljeno za 15. rujna, a od nje postoje izvjesna očekivanja. Stečajni upravitelj Zdravko Čupković pojasnio je da se u šestoj rundi Purisova imovina potencijalnim kupcima ovaj put nudi po 15% nižoj cijeni u odnosu na prethodnu, dok je ona pala za oko 35% u odnosu na početnu. Stoga predostojeća dražba ili, pak, sljedeća na kojoj će cijena pasti za 50%, procjenuje se, mogle bi biti učinkovite.

Tim više što interes za dio nekretnina postoji, poglavito se to tiče mesne prerade te više farmi. Valipile je također zainteresiran, ali još nemam njihov definitivni stav, kaže Čupković. Doznajemo i da za Mesnu industriju Sv. Petar (oglašena na 1,3 mil. eura) postoji još kandidata, no s druge strane za Tvornicu stočne hrane niti neslužbeno interes nije iskazan. Prodaje se velik broj farmi, ali i Purisove poslovne zgrade u Osijeku i Bjelovaru, a sve se pojednosti nalaze na web stranici riječkog suda. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

prokurist:Tko zna gdje oni troše te novce,naravno!slobodni[emo_bijesan]

A gdje su oni koji su doveli Puris do rasprodaje imovine?

New Report

Close