Valamarov Ivan Polak najizgledniji novi šef Heliosa

Autor: Suzana Varošanec , 23. kolovoz 2019. u 07:51
Hotel Arkadu čeka potpuna rekonstrukcija

Upis ugovora u sudski registar očekuje se početkom rujna, uprava Heliosa imat će više članova.

S okončanjem stečaja Heliosa Farosa, spašenu tvrtku preuzeli su novi vlasnici – PBZ CO (oko 71% udjela) i Valamar Riviera (23,61%), pa su održali prvu skupštinu dioničara, a potom Valamar pod svoju kontrolu stavlja polugu upravljanja.

Tako je sklopljen i hotel menadžment ugovor o Valamarovom upravljanju hotelsko-turističkim objektima i sadržajima Heliosa sa samom tvrtkom. Kako stoji u burzovnoj objavi, ugovor će stupiti na snagu i u primjenu po upisu u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu. To se očekuje početkom rujna, a na tržištu se nagađa koje će to promjene donijeti na razini nove Uprave.

Navodno će biti višečlana. Inače u nju je s mandatom do kraja godine novi Nadzorni odbor Heliosa imenovao dugogodišnjeg direktora Heliosa Davora Sansevića, desnu ruku stečajne upraviteljice Mire Hajdić, člana uprave od 2004. te od 2007., a do otvaranja stečaja šefa Uprave.

Od imena s kojima se licitira, neslužbeno se navodi da bi se povjerenje na ovoj funkciji moglo ukazati jednom od istaknutih Valamarovih menadžera – spominje se i ime zamjenika direktora Valamarovog hotela Diamant u Poreču – Ivana Polaka.

Inače, Valamarova ulaganja u omjeru 1/4 naspram preostalog iznosa od strane PBZ CO-a bit će značajno poduprijeta kroz hotelski know-how, a ukopno u razdoblju od sljedećih šest godina očekuju se ulaganje veća od 600 milijuna kuna. 

Prvi na redu za ozbiljniji zahvat bit će hotel Lavanda, dok Arkadu čeka rekonstrukcija iz temelja. Tvrtka raspolaže s oko 1200 smještajnih kapaciteta, a lani je u uvjetima niske kategorije ostvarila 113.000 noćenja.

Ove godine su zadržali tu razinu, jer je kamp koji je imao 10-ak tisuća noćenja turista prvi put dan u zakup. S krajem srpnja, imali su -2,4% u broju noćenja, ali su prihodi veći. Predsjednik novog NO-a je Mirko Herceg koji je i u NO-u Cluba Adriatic te crikveničkog Jadrana.

Član Uprave Valamara Marko Čižmek je zamjenik predsjednika NO-a, a odvjetnik Mladen Markoč (u NO-ima je i Valamara i Imperiala) te Goran Fabris (šef Uprave Jadrana) su novi članovi NO-a. Očekuje se imenovanje i petog nadzornika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close