Valamar s AZ-om nudi 260,8 mil. kuna za Rab

Autor: Marija Crnjak , 05. srpanj 2016. u 22:00
Za Imperial nude 819 kn po dionici

Valamar Riviera jedina je predala valjanu obvezujuću ponudu za Imperial.

Turistička kompanija Valamar Riviera jedina je u predviđenom roku predala obvezujuću ponudu za kupnju dionica hotelske kuće Imperial Rab, i to po cijeni od 260,8 milijuna kuna. Kako su u utorak objavili, u investiciju idu s AZ društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, koje drži 9,45% vlasništva Imperijala Rab.

"Ulazak u ovaj projekt vidimo kao sinergiju iskustva i snage vodećeg institucionalnog investitora te operativnih znanja, stručnosti i rezultata vodeće tvrtke u turizmu. Smatramo da će zajedničkim upravljanjem pridonijeti daljnjem razvoju turizma na otoku Rabu", stoji u objavi  Valamar Riviere koja je za kupnju 50,08% temeljnog kapitala Imperijala ponudila cijenu u iznosu od 260,8 mil. kn, odnosno 819 kn po dionici. U objavi se ističe kako AZ obvezni mirovinski fondovi žele povećati ulaganje u hrvatski turizam jer drže da su takva ulaganja usklađena s dugoročnim investicijskim potencijalom članova fonda.

Podsjećaju da su značajni dioničari  Arenaturista, Plave Lagune, Ilirije i drugih turističkih kompanija koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi. Ponuđena cijena predstavlja za oko 898 tisuća kuna veći iznos od početne cijene koja je utvrđena u iznosu od 816,18 kuna po dionici, što su u svojoj objavi posebno istaknuli u CERP-u, podsjetivši da su ranije tu cijenu investitori držali previsokom, zbog čega nije bilo obvezujućih ponuda. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ovo me podsjeća na Torićevu kupnju Merkatora.
Nudio 221€ a kad nije prošlo nakon godinu dana kupio po 80.
Ne znaš jeli luđi kupac ili prodavač.
Sad je cijeli Rab(možda naš najljepši otok) u privatnom vlasništvu.

Moram rec da sam nakon 3 i po godine cekanja razocaran cijenom.Kontao sam izac iz ovoga na 1200 no sta je tu je.

prije 15 dana bio na Rabu, gužva od trajekta do hotela, ako oni nude 816, ovo sigurno vrijedi 1500

New Report

Close