Valamar otkrio koliko će iznositi dividenda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. ožujak 2016. u 15:36
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Iz Valamar Riviere podsjećaju da je, prema revidiranim rezultatima poslovanja za 2015. godinu, kompanija ostvarila ukupne konsolidirane poslovne prihode u iznosu od 1,29 milijardi kuna, što je povećanje za 18 posto odnosno za 197 milijuna kuna u odnosu na 2014. godinu.

Uprava i Nadzorni odbor turističke kompanije Valamar Riviera predložili su isplatu dividende dioničarima od 60 lipa po dionici, što treba odobriti i glavna skupština te kompanije sazvana za 27. travnja u Poreču.

Ta bi se dividenda isplatila iz dobiti 2013. godine, a dioničarima bi isplatila 27. svibnja i pravo na nju imali bi dioničari evidentirani u sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 4. svibnja, navodi se u pozivu za glavnu skupštinu koji je Valamar Riviera u srijedu objavila na Zagrebačkoj burzi.

Inače, temeljni kapital Valamar Riviere iznosi nešto više od 1,67 milijardi kuna i podijeljen je na 126.027.542 dionica bez nominalne vrijednosti, a najveći pojedinačni dioničar je austrijska investicijska kuća EPIC, koja ima 43,06 posto dionica.

Skupština će odlučivati i o prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora da se ostvarena dobit Valamara Riviera za prošlu godinu, koja je iznosila 105,8 milijuna kuna, upotrijebi tako da se veći dio ili 100,5 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, a preostalih 5,2 milijuna kuna u zakonske rezerve društva.

Iz Valamar Riviere podsjećaju da je, prema revidiranim rezultatima poslovanja za 2015. godinu, kompanija ostvarila ukupne konsolidirane poslovne prihode u iznosu od 1,29 milijardi kuna, što je povećanje za 18 posto odnosno za 197 milijuna kuna u odnosu na 2014. godinu. Valamar Riviera je u prošloj godini ostvarila EBITDA (dobit prije kamata i amortizacije) u iznosu od 423 milijuna kuna, zabilježivši time na godišnjoj razini porast za 49 posto.

Skupštini je predložena i izmjena i dopuna Statuta odnosno dopuna djelatnosti kompanije i uslugama informacijskog društva, kako bi Valamar mogao početi i s prodajom svojih brendiranih proizvoda (ručnici, majice, kape i slično) putem interneta.

Iz Valamara su ujedno izvijestili i da je Nadzorni odbor na jučerašnjoj sjednici odobrio investiciju od 196,69 milijuna kuna u Valamarov Family Life Bellevue Resort u Rapcu, koja bi se realizirala za sezonu 2017.

Također je odobrena i strateška poslovna suradnja s nekoliko povezanih društava iz sastava jednog od najvećih svjetskih touroperatora TUI (s TUI Northern Europe Ltd., TUI UK i TUI Nordic Holding AB) koja obuhvaća brendiranje resorta u Rapcu u prvi Family Life koncept u Hrvatskoj prema standardima TUI-ja te trogodišnju poslovnu suradnju, za sezone 2017., 2018. i 2019.

"Projekt Family Life Bellevue Resort dio je strateškog razvojnog plana destinacije Rabac u jednu od vodećih odmorišnih destinacija u Hrvatskoj u koju Valamar Riviera od 2016. do 2018. planira uložiti ukupno 430 milijuna kuna odnosno 56 milijuna eura s ciljem repozicioniranja na četiri zvjezdice i stvaranja ponude i doživljaja visoke dodane vrijednosti", ističu iz te kompanije, otkrivajući da je tamo u planu i kreiranje brojnih novih vodenih, obiteljskih, ugostiteljskih i sportskih sadržaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close