V. Pusić o sporazumu: Apsolutno nitko ništa nije izgubio

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2013. u 19:11
Vesna Pusić (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

‘To je rješenje što se pitanja o ratifikacije tiče, a i model kako će se u budućnosti tražiti rješenje za pitanje prenesene štednje dakle to nije ukupna štednja nego prenesena štednja.’

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić objasnila je u intervjuu za RTL Danas što znači sporazum sa Slovenijom.

'To je rješenje što se pitanja o ratifikacije tiče, a i model kako će se u budućnosti tražiti rješenje za pitanje prenesene štednje dakle to nije ukupna štednja nego prenesena štednja. To je bilo samo nešto što je u Hrvatskoj postojalo kada se govori o Ljubljanskoj banci', rekla je Pusić. Poručuje da se može reći da apsolutno nitko ništa nije izgubio.

Što se tiče samog procesa ratifikacije, otkrila je ministrica, on će započeti ovaj mjesec, možda završi i ovaj mjesec, a možda završi početkom travnja. No po najavama trebao bi započeti u samom državnom zboru, dakle u samom parlamentu na sjednici koja počinje 27. ožujka, rekla je. Na potpisivanje u ponedjeljak doći će i predsjednik Van Rompuy.

Komentari (4)
Pogledajte sve

@Funky
Moras vjerovati ovoj postenoj Vladi.Ova Vlada radi,mozda ne najbolje ali radi.Kad ukake lijepo kazu sorry i idemo dalje.Pipl mast trast dem.

1) Dugove prema građanima LJ banka j emorala platiti
2) Dugove tvrtki lj banka je mogla naplatiti samo od tih tvrtki

Sada imamo situaciju:
1) Dugove lj banka neće platiti
2) A za dugove tvrtki će garantirati država i prebijat će se s dugovanjima Slovenije prema hr.

Ne znam da je moglo gore!

Vesna, osim poraza više boli način na koji nas tretirate-a toje da smo najveći idioti.

New Report

Close