Uzimali pretplate i na mobitelima zaradili preko 320.000 kuna

Autor: Poslovni.hr/H , 31. siječanj 2017. u 13:57
Foto: Shutterstock

Zagrebačka policija prijavila je sedam osoba koje sumnjiči za čak 206 kaznenih djela kojima su navodno ‘zaradili’ preko 320 tisuća kuna “kupujući” mobitele preko pretplatničkih ugovora koje su sklapali s krivotvorenim dokumentima.

Među 206 kaznenih djela koja im se stavljaju na teret je 25 prijevara, 135 krivotvorenja isprave, 24 nedozvoljene uporabe osobnih podataka, 21 neovlaštena uporaba tuđe tvrtke, ali i dogovaranje za počinjenje kaznenog djela.

Policija sumnja da su članovi skupine od ožujka do srpnja 2016. "koristeći se računalnim sustavima krivotvorili osobne iskaznice više oštećenih osoba" tako da su u rubriku imena i prezimena upisivali vlasnike poduzeća te na njihovo ime izrađivali pečate. Tada bi odlazili do raznih tele-operatera i na ime fizičkih osoba sklapali pretplatničke ugovore koje su potpisivali i ovjeravali krivotvorenim pečatima te na ime pretplatničkih ugovora kupovali mobitele, ostvarivši korist od najmanje 326.151 kunu, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je o ovom slučaju podnijela tzv. posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close