Uz pomoć Razvojne agencije lani u županiju stiglo 43 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 25. siječanj 2018. u 21:59
Župan Darko Koren na predstavljanju projekata

Dobivena EU sredstva ulažu se u obrazovanje, socijalne usluge, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i zdravstvenu zaštitu.

PORA – Razvojna agencija Podravine i Prigorja od 2016. provodi program 'Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji' čiji je cilj priprema što većeg broja projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz EU fondova.

Uspjeh provedbe navedenog programa ogleda se u činjenici da je PORA pružila savjetodavnu i stručnu podršku kod pripreme 22 projektna prijedloga vrijednosti 80,5 milijuna kuna, od kojih je u prošloj godini odobreno financiranje njih 8 ukupne vrijednosti 43 milijuna kuna.

Projektni prijedlozi pripremljeni su u suradnji s partnerima/korisnicima – Koprivničko-križevačkom županijom, gradovima, općinama, institucijama, osnovnim i srednjim školama, a usmjereni su na široki spektar potreba javnog i civilnog sektora kao što su obrazovanje, socijalne usluge, ruralni razvoj, zaštita okoliša i zdravstvena zaštita.

Osim pružanja savjetodavne i stručne pomoći jedinicama lokalne i područne samouprave, PORA je organizirala i dvije edukacije s područja pripreme i provedbe EU projekata na teme 'Državne potpore' i 'Financijsko upravljanje EU projektima', a u narednom periodu provedbe Programa očekuju se rezultati i ostalih prijavljenih projektnih prijedloga. 

Komentirajte prvi

New Report

Close