Uz ova tri uvjeta Čačić može kaznu služiti u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2013. u 10:22
Radimir Čačić. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Čačić ne smije biti pomilovan, u njegovu se slučaju ne smije se primijeniti oprost i kaznu zatvora mora u potpunosti izdržati.

Na zagrebački Županijski sud jučer je iz Mađarske stigao sudski spis s presudom kojom je bivši prvi potpredsjednik vlade osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog prometne nesreće koju je prije tri godine skrivio u toj zemlji, a u kojoj su poginule dvije osobe.

Mađarsko ministarstvo pravosuđa hrvatskom je ministarstvu uz presude poslalo i popratnu dokumentaciju u kojoj se postavljavljaju tri uvjeta Hrvatskoj: Čačić ne smije biti pomilovan, u njegovu se slučaju ne smije se primijeniti oprost i kaznu zatvora mora u potpunosti izdržati, piše Jutarnji list.

U slučaju da Hrvatska ne ispoštuje ove uvjete, za očekivati je da bi mađarsko ministarstvo pravosuđa moglo tražiti da Čačić kaznu zatvora izvrši u Mađarskoj, piše list. Kazna zagrebačkog suda ne može biti veća od one koju su izrekli Mađari, ali može biti smanjena pa čak i preinačena u uvjetnu. No, kako je mađarska strana samo dala prethodnu a ne i konačnu suglasnost za egzekvaturu, odluka Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda mora ići u Mađarsku na odobrenje. Tek ukoliko se sud u Mađarskoj složi s presudom ona može biti izvršena, piše Jutarnji. 

Više pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close