Nekoliko stotina ljudi odlazi s HRT-a uz otpremnine do 160 tisuća kuna

Autor: Božena Matijević/VL , 10. siječanj 2018. u 08:23
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Vodstvo HRT-a krajem prošle godine svojim zaposlenicima uputilo je poziv i ponudu da se prijave ako uz stimulativnu otpremninu žele otići s HRT-a.

Što se sad događa na HRT-u kao javnoj medijskoj kući i kakva tamo vlada atmosfera može se iščitati i iz informacije koja se ovih dana probila izvan Prisavlja.

Vodstvo HRT-a krajem prošle godine svojim zaposlenicima uputilo je poziv i ponudu da se prijave ako uz stimulativnu otpremninu žele otići s HRT-a te da se, prema onome što se može čuti, na taj poziv odazvalo oko pet stotina zaposlenika svih generacija i profila (urednika, novinara, ton majstora, snimatelja…). Iz Odjela za komunikacije HRT-a navode su brojke manje.

"Hrvatska radiotelevizija kao poslodavac pozvala je sve zainteresirane radnike da se do 31. prosinca 2017. informiraju o mogućnosti odlaska s HRT-a uz otpremninu. Interes je iskazalo približno 200 radnika", odgovorili su s HRT-a. Pravo na otpremninu od 100.000 do najviše 160.000 kuna (ovisno o godinama staža kod poslodavca) ostvaruju zaposlenici čiji minimalni iznos staža kod poslodavca mora biti najmanje pet godina, dok mogućnost prijave za odlazak uz otpremninu nemaju oni koji imaju manje od 12 mjeseci do navršenih 65 godina života.

Sve se ovo čini, stoji u obrazloženju ravnateljeve odluke, u svrhu racionalizacije troškova poslovanja HRT-a. No, kada su kolege s HRT-a doznali da im vodstvo kuće tvrdi kako je za odlazak uz otpremninu interes pokazalo 200 radnika, to im se činilo čudno, jer oni govore da se za to prijavilo 500-600 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close