Uz europski novac do pet zvjezdica

Autor: Darko Bičak , 01. srpanj 2015. u 22:00
Na svečanom otvorenju hotela bio je ministar Gordan Maras /Ivo Čagalj/PIXSELL

Investitor dobio bespovratnu potporu 26 milijuna kuna.

Hotel Park u Splitu je uz pomoć bespovratne potpore iz EU fondova, vrijedne 26 milijuna kuna, uspio realizirati investiciju ukupne vrijednosti 90,2 milijuna kuna na rekonstrukciji svojih kapaciteta.

Svega deset mjeseci od početka radova hotel je povećao svoju kategoriju s četiri zvjezdice na njih pet. Jozo Tomaš, direktor tvrtke Potestas koja je vlasnik hotela, kazao je kako je Park od 2008. do 2013. godine bilježio rapidan pad broja noćenja. "Bilo je tu i mnogo drugih čimbenika koji su ukazivali da je hotel teško održiv te da bez značajnih investicija nećemo moći opstati. Shvatili smo značaj bespovratnih sredstava iz europskih fondova koji su nam omogućili da hotel Park dovedemo u gotovo neprepoznatljivo stanje", istaknuo Tomaš.

Svečanosti otvorenja držanoj u utorak prisustvovali su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar turizma Darko Lorencin. Ministar Maras je tom prigodom izrazio očekivanje da će ovaj projekt tvrtke Potestas, vlasnika hotela, poslužiti kao inspiracija drugim malim i srednjim poduzećima da se ohrabre i prijave za bespovratno financiranje iz fondova Europske unije.

"Trenutak nikad nije bio bolji. Upravo je u tijeku javna rasprava za poziv "Podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela", po čijem okončanju će poduzetnicima u turizmu na raspolaganju biti čak 300 milijuna kuna EU sredstava. Pozivam vlasnike hotela, aparthotela, turističkih naselja, hotela baštine i difuznih hotela koji imaju kvalitetne projekte da iskoriste ovu priliku da produže trajanje sezone", kazao je Maras.  

Komentirajte prvi

New Report

Close