Uvjet za posao vozilo za četiri lijesa i promet od milijun kuna

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2018. u 10:29
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ono što je GLAS-ovcima čudno jesu uvjeti natječaja koje, kako kažu, većina pogrebnih poduzeća ne može ispuniti.

Sve može da propadne, samo je smrt siguran posao” – citirali su “Maratonce” GLAS-ovci, pa zaključili kako se gradonačelnik Milan Bandić također “baca u biznis”. Ne, doduše, direktno, već preko stranačkog kolege i predsjednika Gradske četvrti Gornja Dubrava Damira Oniška, vlasnika tvrtke Pokop kojem Grad, kažu u GLAS-u, pogoduje novim prijedlogom odluke o određivanju poslova prijevoza pokojnika, koja će se sutra naći na klupama skupštinskih zastupnika, piše Večernji list.

Ono što je GLAS-ovcima čudno jesu uvjeti natječaja koje, kako kažu, većina pogrebnih poduzeća ne može ispuniti.

– Traži se da tvrtka ima zaposleno najmanje osam osoba od kojih najmanje tri s položenim ispitom o stručnoj osposobljenosti, da ima u vlasništvu ili najmu najmanje dva specijalna vozila namijenjena prijevozu umrlih osoba, s tim da svako pojedinačno vozilo ispunjava uvjet za prijevoz istodobno četiri transportna lijesa, a mjesečno se preveze 60-ak pokojnika – što im se posebno čini sumnjivim – naveli su GLAS-ovci.

Nije im jasno zašto bi se tražili uvjeti koje čak ni Zakon o pogrebničkoj djelatnosti ne propisuje, a upravo zbog usklađivanja s njim donosi se nova gradska odluka. I to upravo sad, iako je zakon na snagu stupio 2015. godine, jer Damiru Onišku u svibnju ističe koncesija za prijevoz pokojnika. Posao je to koji on za Grad, kako sam kaže, radi posljednjih 14 godina za oko 200 tisuća kuna godišnje, a dobio ga je još kad je bio u SDP-u, tako da njegova stranačka pripadnost, govori, nema nikakve veze s novom odlukom koja će se naći na Skupštini.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close