Ustavni sud RH zaprimio tri prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2013. u 13:21
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Ustavni sud RH dosad je zaprimio tri prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Ustavni sud RH dosad je zaprimio tri prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, i to odvjetnice Dijane Čehić iz Poreča, Zagrepčanke Marice Domjan koju zastupa odvjetnica Vlatka Nadramija, te tvrtke Cestar d.o.o. iz Slavoinskog Broda.

Prvi je to iznio jučer Jutarnji list navodeći da je Ustavni sud još u ožujku zatražio očitivanje Vlade koje, prema neslužbenoj potvrdi izvora s Ustavnog suda. dosad on nije dobio. No, na internetskoj stranici poslovnog tjednika Lider danas iznose suprotno: tvrde da je prvi prijedlog Vlada odbila još 25. travnja, te prenose priopćenje sa zatvorene sjednice Vlade od 25. travnja ove godine. U njemu stoji da se "Vlada očitovala o Prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom članaka 30., 31. i 87. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade RH bit će objavljeno uz presudu Ustavnog suda".

Oba medija iznose da je 8. srpnja Vlada dobila od Ustavnog suda druga dva prijedloga na očitovanje, te će prije razmatranja na Vladi o prijedlozima se očitovati Ministarstvo financija koje je zakon izradilo te Vladin Ured za zakonodavstvo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close