'Uspjesi u gospodarstvu nastaju iz ulaganja u znanje'

S. Missoni, D. Primorac, I. Mor i L. Burilović S. Missoni, D. Primorac, I. Mor i L. Burilović

Izraelski veleposlanik u HGK poručio da budućnost pripada onima koji inoviraju.

Iako je hrvatska robna razmjena s Izraelom relativno malih 65 milijuna eura, prema podacima iz 2017., lani je ponešto porasla, a ugledaju li se hrvatske tvrtke pa i država na izraelski model investiranja u istraživanje i razvoj i njegovanje startup kulture uz primjenu najnaprednijih tehnologija, razmjena će nesumnjivo još znatnije porasti. Ocjena je to predsjednika HGK Luke Burilovića u povodu predavanja novog izraelskog veleposlanika Ilana Mora u HGK.

"Budućnost pripada onima koji inoviraju, to je jedini način da stalno dodajete vrijednost svojim proizvodima i budete konkurentni. Ideje naših ljudi pomoću novih tehnologija pretvaramo u komercijalne proizvode", rekao je veleposlanik Mor, uz opasku da država 5% BDP-a izdvaja za R&D i 8,1% za obrazovanje.

Osnivač i počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba Dragan Primorac i njegov aktualni predsjednik Saša Missoni poručili su da Izrael dugo živi od inovacija, što bi trebala činiti i naša zemlja, te da je ova mala bliskoistočna država treća u svijetu po broju registriranih patenata. 

"Izrael je dokaz da je ulaganja u kvalitetno obrazovanje isplativo i dugoročno jedino održivo. Naša suradnja mora biti bolja na gospodarskoj i sveučilišnoj razini jer uspjesi u gospodarstvu proizlaze iz znanja", kazao je Missoni.

Burilović je zaključio da je naš cilj da što više hrvatski tvrtki izvozi u Izrael, ali i da budemo privlačniji izraelskim ulagačima kojima upravo Hrvatska može poslužiti kao baza za jaču ekspanziju na tržište EU.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!