Uspjeh vukovarskih gradskih tvrtki

Autor: Poslovni dnevnik , 27. srpanj 2016. u 21:59
Novo moderno reciklažno dvorište

Samo Komunalac vodi radove u ukupnoj vrijednosti oko 18 mil. kuna.

Ulaganje Grada Vukovara u vodnu i komunalnu infrastrukturu te energetsku obnovu zgrada, od iznimne su važnosti za grad, a projekti koji se provode u tome dijelu čine Vukovar jednim od najvećih gradilišta u Hrvatskoj.

Vukovar u suradnji sa gradskim tvrtkama za svoje projekte uspješno ostvaruje sufinanciranje europskih i nacionalnih fondova, što daje dodatnu vrijednost i važnost svim provedbenim projektima. Tako je za najveći projekt "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture Grada Vukovara" koju provodi tvrtka Vodovod grada Vukovara čija je procijenjena vrijednosti gotovo 362 milijuna kuna, sredstvima europske unije sufinancirano čak 70% vrijednosti projekta.

Osim toga, na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tvrtka Tehnostan prijavila je projekt energetske obnove zgrada, na temelju kojeg su odobrena sredstva Fonda za obnovu četiri zgrade. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi više od devet milijuna kuna od čega Fond sufinancira oko 50% ukupne vrijednosti projekta. U proteklih godinu dana i tvrtka Komunalac pokazuje značajan napredak u poslovanju, a brojni provedeni projekti iz sektora gospodarenja otpadom i energetske učinkovitosti dokaz su nezaustavljivog napretka. U protekle dvije godine, u suradnji sa gradom i Fondom uspješno su provedeni brojni projekti tvrtke Komunalac upravo iz sektora gospodarenja otpadom i energetske učinkovitosti u ukupnoj vrijednosti oko 18 mil. kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close