Uspjeh: Hrvati u 34 odobrena projekta

Autor: Poslovni dnevnik , 19. lipanj 2016. u 21:59
Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU/Patrik Macek/PIXSELL

INTERREG Središnja Europa.

Odbor za praćenje Programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa  odobrio je ugovaranje 35 projekata u iznosu od oko 70,5 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a partneri iz Hrvatske sudjeluju u njih 34, s budžetom vrijednim oko 5 milijuna eura, izvijestilo je u petak Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

71milijun

eura vrijednost je ugovorenih 35 projekata

"Ovo je velik uspjeh za sve naše prijavitelje. Podatak da hrvatski partneri sudjeluju u 34 od 35 odobrenih projekata dovoljno govori o njihovoj uspješnosti i dobroj pripremljenosti", izjavio je ministar Tomislav Tolušić. U okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga zaprimljeno je ukupno 620 projektnih prijedloga, dok je 91 pozvan da dostavi punu prijavu u drugoj fazi. Odabrani projekti uskoro će biti ugovoreni te će njihova provedba pridonijeti rješavanju zajedničkih regionalnih izazova u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa.

Program transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa ima budžet od 299 milijuna eura, od čega 246 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojim se potiče partnerstvo javnih i privatnih institucija iz devet zemalja članica EU: Češke, Njemačke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Poljske, Slovenije i Slovačke. Ministarstvo regionalnoga razvoja predstavlja Hrvatsku u četiri transnacionalna programa suradnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close