Uskoro prvi azilantski catering i restoran

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 17. listopad 2015. u 13:34
Izbjeglice i volonteri okupljeni u inicijativi Okus doma

Izbjeglice i volonteri već prikupili 15 posto od potrebnih 15 tisuća eura.

Udruga MoST, Info zona i Centar za mirovne studije u petak su u splitskom Ghetto clubu javnost upoznali s kulinarsko – jezičnim kolektivom Okus doma i kampanjom pokrenutom na platformi Indiegogo.

Inicijativa koja okuplja tridesetak izbjeglica i volontera, uz pomoć Crowdfunding aktivnosti do do 5. studenog želi prikupiti novac za otvaranje azilantske kuhinje s catering ponudom afričkih, arapskih te bliskoistočnih jela.  Kampanji se mogu priključiti i svi zainteresirani građani, a prikupljenim bi se donacijama osigurala kuhinjska oprema, pokrenula zadruga i catering koji bi zapošljavao izbjeglice koje se nalaze u Hrvatskoj. Emina Bužinkić, koordinatorica projekta Okus doma, otkrila je da nakon cateringa, čije se otvaranje planira početkom sljedeće godine, planiraju i restoran u centru Zagreba.

Inicijatori projekt vide idealnim pokretačem zapošljavanja i socijalne integracije te prilikom za razbijanje predrasuda o izbjeglicama koje žive na hrvatskom području.  Do sada je, kaže, prikupljeno više od 15 posto ciljanog iznosa od 15 tisuća eura, dok je za krovni projekt Kvalitetni koraci ka integraciji migranta iz fondova EU osigurano 99 tisuća eura, odnosno pokriveno je 84,33 posto projektnih troškova, a Republika Hrvatska sudjelovala je osiguravanjem dodatnih 13 000 eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close