Grad i država mijenjaju nekretnine: Uskoro objava o kavani Corso

Procijenjena vrijednost Corsa je oko 30 milijuna kuna/Goran Stanzl/PIXSELL Procijenjena vrijednost Corsa je oko 30 milijuna kuna/Goran Stanzl/PIXSELL

Riječ je o vrijednoj transakciji, budući da je procijenjena vrijednost Corsa, nekad jednog od glavnih okupljališta na križanju Ilice i Gundulićeve, oko 30 milijuna kuna.

Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, kojim predsjedava Martina Dalić, potpredsjednica Vlade, na zadnjoj sjednici u veljači na dnevnom redu imalo je i odluku o zamjeni nekretnina između Grada Zagreba i države, a radilo se o slučaju nekadašnje kavane Corso u središtu metropole.

No, ni mjesec dana nakon sjednice nije posve jasno da li je ta odluka i usvojena, jer na web-stranicama Ministarstva državne imovine na kojima se redovito objavljuju odluke Povjerenstva izostala objava odluke o zamjeni nekretnina. U tom ministarstvu kažu kako je objava odgođena samo iz tehničkih razloga, no dodaju da je postupak zamjene nekretnina u tijeku.

Riječ je o vrijednoj transakciji, budući da je procijenjena vrijednost Corsa, nekad jednog od glavnih okupljališta na križanju Ilice i Gundulićeve, oko 30 milijuna kuna. Zbog neriješenih vlasničkih odnosa taj je prostor od 1990-ih bio zatvoren, a gradske vlasti žele ga već neko vrijeme dati u obnavljanje. Grad i Ministarstvo državne imovine lani intenzivno pregovarali o modelu zamjene objekta, a posljednje rješenje odobrila je gradska skupština početkom prosinca.

Prema toj odluci Grad je za kavanu državi trebao dati prostor u Frankopanskoj, kojeg trenutno koristi Ministarstvo financija, inače vrijedan 10,5 milijuna kuna, te zgradu u Ulici Republike Austrije, koju koristi Ministarstvo graditeljstva, a procijenjena je na 28 milijuna. Osim kavane, država je trebala predati i prostor u Jurišićevoj u kojem je TZ Zagreb, te zemljište u Sesvetskom Kraljevcu, a ukupna vrijednost njezinih nekretnina prelazi 39 mil. kuna, te bi se razlika riješila prijebojem potraživanja. 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve