Uskoro natječaj za obnovu kavane Corso

Žele joj vratiti 'stari štih'/G. Stanzl/PIXSELL Žele joj vratiti 'stari štih'/G. Stanzl/PIXSELL

Ministarstvo državne imovine i Zagreb sklopili su ugovor o zamjeni nekretnina.

Ministarstvo državne imovine i Grad Zagreb sklopili su u srijedu ugovor o zamjeni nekretnina na području Zagreba, čime je Grad u vlasništvo dobio četiri nekretnine uključujući bivšu kavanu Corso u Gundulićevoj ulici, dok je država u vlasništvo dobila jednu zgradu i jedan poslovni prostor.

Ugovor su u prostoru bivše kavane Corso potpisali ministar državne imovine Goran Marić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je najavio da Grad tamo želi napraviti kavanu sličnu nekadašnjoj, za što će se uskoro raspisati natječaj.

Grad je dobio i prostor u Jurišićevoj ulici 1 koji sada koristi zagrebačka Turistička zajednica, procijenjene vrijednosti oko 3,7 milijuna kuna, te još jedan prostor vrijedan oko 3,1 milijuna kuna u Jurišićevoj 1, koji se bespravno koristi.

Gradu ide i suvlasnički dio nekretnine u Sesvetskom Kraljevcu, vrijednosti oko 2,9 milijuna kuna, koji se koristi za smještaj životinja.

Država je pak od Grada Zagreba u vlasništvo dobila poslovni prostor na prvom katu u Frankopanskoj ulici 1., vrijednosti oko 10,5 milijuna kuna, koji koristi Ministarstvo financija, kao i zgradu u Ulici Republike Austrije 20, vrijednosti oko 28 milijuna kuna, koju koristi Ministarstvo graditeljstva. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve