Kujundžić najavio prioritetne liste čekanja za bolnice

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Došao sam raditi, a neću biti tužan ako i ne budem radio. Zdravstvo je uistinu težak resor', poručio je Kujundžić.

Govoreći o uvođenju tzv. prioritetnih listi čekanja na operacije i pretrage, ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u četvrtak da bi kroz nekoliko dana trebao započeti pilot projekt, a za mjesec dana prioritetne liste čekanja trebale bi se početi primjenjivati u svim bolnicama.

'U ponedjeljak imam prezentaciju informatičke kuće i očekujem da ćemo u narednih nekoliko dana krenuti s pilot projektom', izjavio je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade dodavši kako bi nakon toga primjena u bolnicama trebala početi kroz mjesec dana.

Prioritetne liste primjenjivat će se u svim bolnicama i odnosit će se na pacijente s najtežim bolestima, koji ne smiju čekati duže od 10-15 dana, pojasnio je Kujundžić.
Ministar zdravstva tvrdi da je trenutno na listama čekanja oko 750.000 pacijenata te da se taj broj bitno ne mijenja.

'U nekim bolnicama liste nešto porastu, u nekima se čeka manje, ništa se dramatično ne događa. Problem lista čekanja ne može riješiti nitko u svijetu, pa ni u Hrvatsko'j.

Trebalo bi puno dodatnog novca i alata da bi se to riješilo. Ali bit je da oni koji ne smiju čekati – ne čekaju. Sve drugo je, nažalost, problem svjetske medicine, pa i hrvatske«, rekao je Kujundžić.

Na upit o imenovanju novih ministara odgovorio je kako ne zna ništa o tome, a na pitanje ostaje li on u Vladi rekao je kako je došao raditi, a zdravstvo je težak resor.

'Došao sam raditi, a neću biti tužan ako i ne budem radio. Zdravstvo je uistinu težak resor', poručio je Kujundžić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!