Uskoro kreće nova prometna regulacija u centru grada, čak 28 autobusnih linija mijenja trase

Foto: Nino Strmotić / Pixsell Foto: Nino Strmotić / Pixsell

Radi se čak o 28 gradskih i prigradskih linija.

Od 1. lipnja u Splitu počinje privremena regulacija prometa kroz Gradsku luku, kojom će se pokušati riješiti problem gužvi u Zvonimirovoj i Zagrebačkoj ulici tijekom turističke sezone.

Kako piše Slobodna Dalmacija, jednosmjerni promet duž Obale kneza Domagoja i dalje preko Jadranske, Bijankinijeve i Pojišanske ulice koji sve vozače, ali i brojne pješake očekuje za manje od 10 dana, odrazit će se, kako je najavljeno, i na trase autobusnih linija javnoga gradskog prijevoza.

Radi se čak o 28 gradskih i prigradskih linija, tako da ćemo dnevno kroz luku imati 509 prolazaka autobusa, umjesto dosadašnjih 160 – navodi prvi čovjek javnog prijevoznika.

Preko luke će osim dosadašnjih linija 9, 10 i 15, prometovati i "Prometove" linije broj 2, 3, 5, 5a, 8, 9, 11, 14, 15, 17, 18, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 60 i 68.

Što se tiče linija broj 9, 10 i 15, one će nakon što prođu Bijankinijevom skretati ulijevo u Pojišansku, kod zgrade Druge policijske postaje, što će od početka lipnja biti omogućeno, te se priključivati na Zvonimirovu i dalje nastavljati Zagrebačkom prema Ulici Domovinskog rata.

Zbog promijenjenih trasa javnog gradskog prijevoza, osim stanice u luci, dodat će se još jedno ugibalište u Bijankinijevoj ulici, kod prodavaonice tvrtke "Feniks", i to na mjestu sadašnjeg uličnog parkirališta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!