Uskoro kreće gradnja podzemnog tunela koji će spajati Kliniku Jordanovac i Rebro

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prosječno 50 tisuća operacija godišnje obavi se na 29 klinika KBC-a Zagreb, koji broji 1799 bolesničkih postelja i 5642 zaposlenih, a godišnje obradi oko milijun i pol pacijenata.

Prosječno 50 tisuća operacija godišnje obavi se na 29 klinika KBC-a Zagreb, koji broji 1799 bolesničkih postelja i 5642 zaposlenih, a godišnje obradi oko milijun i pol pacijenata. Čulo se to jučer na proslavi 75. godišnjice naše središnje nacionalne bolnice. Ravnatelj prof. Ante Čorušić najavio je nove projekte na Rebru, piše Večernji list.

– Pri kraju smo ishođenja građevinske dozvole za izgradnju tunela spojnice između Klinike za plućne bolesti Jordanovac i središnje zgrade KBC-a Zagreb. Ono što nam još preostaje, a to nećemo moći napraviti bez napora resornog ministarstva i cijele Vlade, kompletiranje je razvojne faze III i kompletiranje cijeloga Rebra, kako bismo još jedan dio klinika sa Šalate, preostale dvije, prebacili u ovaj jedinstveni bolnički sustav u Hrvatskoj – kazao je te dodao da se prigodnom svečanošću obilježava i 70 godina postojanja Klinike Jordanovac te 95. obljetnica Klinike za ženske bolesti i porodništvo iz Petrove.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!