Uskoro kreće gradnja nove dnevne bolnice od 23.000 kvadrata vrijednosti 250 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2017. u 09:18
Foto: ZO-INVEST

Prioritetni je to projekt Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, glavnih investitora, s ciljem poboljšanja zdravstvene zaštite Zagrepčana, ali i pacijenata iz ostatka države.

Moderna dnevna bolnica za rutinske zahvate koji će se obavljati najnovijom opremom, ali i javna garaža s 477 mjesta koja bi trebala riješiti gužve s parkiranjem na čitavom brijegu.

Na sjevernoj strani Kliničke bolnice Sveti Duh već u ožujku zakopat će “prvu lopatu” kako bi za dvije godine dobili novi centar u kojemu će se zbrinjavati pacijenti koji u bolnici ne trebaju ostajati dulje od osam sati, piše Večernji list.

Ukupna je vrijednost projekta, odnosno pripreme i gradnje, oko 200 milijuna kuna, odobrili su ga i gradski zastupnici na posljednjoj sjednici Skupštine, a u tijeku je i natječaj za izvođenje radova, nadzor te vođenje projekta. Prioritetni je to projekt Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, glavnih investitora, s ciljem poboljšanja zdravstvene zaštite Zagrepčana, ali i pacijenata iz ostatka države.

Projektanti iz tvrtke ZO-INVEST razmišljali su i da se zgrada arhitektonski uklopi u okolinu pa su je postavili u istu razinu kao i onu staru, a rušit će i montažni objekt, tzv. marlesicu sjeverno od stare zgrade, u kojem su smješteni uredi, kojemu je rok trajanja istekao prije 15 godina. – Tako će se osloboditi parcela od 10.000 kvadrata na kojoj će niknuti nova bolnica od 23.000 četvornih metara – kaže prof. dr. sc. Mladen Bušić, ravnatelj KB-a Sveti Duh.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dnevne bolnice su odlična situacija za bolesnike koje dolaze npr. samo na infuziju…Ovdje , mi imamo
odjel dnevne bolnice, to ,je genijalno…izgleda kao veliki dnevni boravak sa centralnim uredom / šankom/
sve je otvoreno, nema zidova…sve se vidi, i radi jako malo broj djelatnika…a sve ih imaju na oku…

New Report

Close