Grade novu tvornicu za konzerviranje inćuna, ulažu 20 mil. kn

Autor: Agencija VLM , 06. ožujak 2013. u 11:49
Ostrea, tvornica za preradu ribe. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Ova je tvrtka dosad u već postojeći pogon uložila dvadesetak milijuna kuna, a barem jednaka investicija očekuje se i u projektu izgradnje tvornice za konzerviranje inćuna.

Stankovački riboprerađivač, tvrtka Ostrea uskoro bi trebala započeti s gradnjom novog pogona za preradu inćuna. Ova je tvrtka dosad u već postojeći pogon uložila dvadesetak milijuna kuna, a barem jednaka investicija očekuje se i u projektu izgradnje tvornice za konzerviranje inćuna.

– Ostrea koja ljeti zapošljava i preko 200 radnica za soljenje inćuna u našoj poduzetničko zoni uskoro planira otvoriti i tvornicu u kojoj će riboprerada dobiti finalni proizvod odnosno inćuni će se osim soljenja kod nas i konezrvirati. To znači da će ta tvrtka koja cijeli svoj asortiman izvozi kompletan proizvod napraviti u Stankovcima. U razgovorima s investitorom sam doznao da se već prijavio za sredstva iz predpristupnih fondova EU i vjerujem da će proizvodnja, a to znači i novih stotinjak radnih mjesta biti riješeni već do kraja ove godine – rekao nam je načelnik općine Stankovci Željko Baradić.

Komentirajte prvi

New Report

Close