Uskok odbacio prijavu protiv Veljka Ostojića

Autor: Saša Paparella , 01. ožujak 2016. u 21:59
Veljko Ostojić/Boris Ščitar/VL/PIXSELL

Ministar turizma odstupio je 2013. zbog prenamjene zemljišta u vlasništvu obitelji.

U ožujku 2013. izbila je afera kad se doznalo da je Sandra Perić, šogorica ministra turizma Veljka Ostojića, na prenamjeni poljoprivrednog zemljišta u Balama zaradila 24,7 milijuna kuna. Ostojić, koji je danas predsjednik uprave Agrokorove tvrtke Karisma Hotels Adriatic, je zbog afere morao odstupiti s mjesta ministra jer se postavilo pitanje korištenja povlaštenih informacija, s obzirom na znatan utjecaj koji istaknuti IDS-ovac ima u Istri.

Uskoro se doznalo da se tim slučajem već dulje vrijeme bavilo županijsko državno odvjetništvo, kojem je još 2010. dostavljeno policijsko izvješće u vezi s prenamjenom navedenog zemljišta. Kako ništa nisu poduzeli, predmet je preuzeo Uskok. Otad su prošle još tri godine, pa smo odlučili provjeriti u Uskoku u kojoj je fazi ta, sad već šest godina stara istraga. "Na temelju rezultata provedenih dokaznih radnji ispitivanja više svjedoka te rezultata provedenih izvida tijekom kojih je pribavljena cjelokupna relevantna dokumentacija, utvrđeno da u predmetnom slučaju ne postoji sumnja u počinjenje kaznenih djela, kako iz nadležnosti ovog Ureda, tako ni drugih kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti", kažu u Uskoku.

Afera je izbila kad se doznalo da je Sandra Perić 2004. od baljanske obitelji Mitton kupila zemljište od 115.751 četvorni metar za 900.000 kuna, a nakon što je ono prenamijenjeno 2007. ga je za 25,6 milijuna kuna prodala Dragutinu Biondiću. Dok su Mittoni bili vlasnici, nisu uspjeli prenamijeniti zemljište, u čemu se Ostojićeva tazbina pokazala puno uspješnijom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close