USKOK naložio istragu Linićevih navoda

Autor: Poslovni.hr/HRT , 02. lipanj 2014. u 13:45
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon obraćanja javnosti Slavka Linića na konferenciji za novinare – USKOK je, u okviru svojih ovlasti, poduzeo sve potrebne radnje radi provjere njegovih navoda.

Nakon obraćanja javnosti bivšeg ministra financija Slavka Linića na konferenciji za novinare – USKOK je, u okviru svojih ovlasti, poduzeo sve potrebne radnje radi provjere njegovih navoda, javlja HRT. Tako je od mjerodavnih državnih tijela zatražena žurna dostava cjelokupne dokumentacije o svim slučajevima koji su spomenuti u javnim nastupima, dok je od policije zatraženo provođenje kriminalističkog istraživanja, priopćeno je iz USKOK-a.

Podsjetimo, Linić je na konferenciji za novinare kazao kako kako su premijeru Zoranu Milanoviću interesi obitelji iznad državnih interesa, a kao razlog njegove smjene Linić je naveo Inu, HBOR i projekt Mali biskviti. Ustvrdio je, među ostalim, da je Milanović s bivšom ravnateljicom Porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec podmetnuo kompromitirajuće dokumente, nakon predstečajne nagodbe tvrtke 'Spačva'. Prozvao je premijera da koristi službe kako bi ga uhodio s krajnjim ciljem da ga se uhititi, podsjeća HRT.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Treba njega istraziti kome je sve oprostio porez samo bogatima i mafijasima a sirotinji je odero kozu s leđa .

Nadajmo se da ce sad USKOK istraziti i drugu stranu, tj. sve Liniceve makinacije, napr Dioki i isplata Turcima 5 milijuna € u pokusaju da se spasi Jezicev biznis, zatim sve predstecajne makinacije kojima je omogucio svojim prijateljima da se oslobode ogromnih obaveza, pa slanje poreznika u sve tvrtke koje su se zamjerile njemu i njegovoj kartaskoj ekipi.
Naprosto je nevjerojatno da jedan ovakav tip, koji je svojim tvrdoglavim postupcima vec kostao RH stotine milijuna kuna iz doba prvog SDP-ovog mandata kada su sudovi nakon 5-6 godina donijeli presude na teret Rh ( sporovi sa sindikatima i PIF-ovima….) moze stati pred medije i bez ijednog dokaza iznijeti pregrst neuvjerljivih ali bombasticnih dokaza i time uopce zaokupiti paznju iole ozbiljnije javnosti. Ali i to govori o serioznosti medija i analiticara koji su jedva docekali ovakvu medijsku senzaciju i odmah se ukljucili na stranu Linica ili Milanovica, umjesto da se svima jasno kaze da nas sve skupa, Hrvate kao naciju, drzavu i ozbiljne ljude treba biti sram ovakvog ponasanja jednog bivseg ministra koji tek kad izgubi svoj polozaj i privilegije odluci progovoriti. Pa gdje je bio godinama do sada? Da ga Milanovic nije potjerao, i dalje bi sudjelovao u svemu??
Sramota Linicu, sram te bilo.

New Report

Close