Istraga protiv pomoćnika ministra branitelja zbog mita

Dinko Mikulić; Photo: Filip Brala/PIXSELL Dinko Mikulić; Photo: Filip Brala/PIXSELL

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je donio nalog o provođenju istrage protiv pomoćnika ministra branitelja.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je donio nalog o provođenju istrage protiv pomoćnika ministra branitelja (1952.) zbog osnovane sumnje za kazneno djelo primanja mita, objavilo je danas Državno odvjetništvo RH na internetskim stranicama.

Prema pisanju medija riječ je o Dinku Mikuliću, u čijoj je nadležnosti rješavanje stambenog zbrinjavanja Hrvatski ratnih vojnih invalida (HRVI) i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji je jutros i uhićem.

DORH navodi kako je osumnjičenik - kao ravnatelj Uprave za pravne i stambene poslove i pomoćnik ministra branitelja, ranije ravnatelj Uprave za stambeno zbrinjavanje, te pomoćnik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti - u Zagrebu od lipnja 2005. do prosinca 2012. godine, kao protuuslugu da bi (mimo stvarnih potreba i suprotno propisanim uvjetima javnog poziva), bilo odabrano određeno trgovačko društvo kao prodavatelj stanova na području Varaždina - od članova Uprave i suvlasnika tog trgovačkog društva u više navrata tražio isplatu ukupno 250.000,00 eura.

Osumnjičeniku je prilikom kupovine stanova za 2005. i 2006. godinu od člana Uprave i suvlasnika društva i isplaćen iznos od 50.000,00 eura.

Potom je tijekom 2008. godine osumnjičenik zatražio isplatu 100.000,00 eura te je nakon primitka ponude osigurao da Ministarstvo branitelja uputi prijedlog Vladi RH o potrebi kupnje stanova od navedenog društva, ističe DORH.

Nakon što je sklopljen kupoprodajni ugovor, do prosinca 2012. godine osumnjičenik je od drugog suvlasnika i člana Uprave društva u više navrata tražio da mu isplati daljnjih 100.000,00 eura. Nakon što njegovom zahtjevu nije udovoljeno zbog nedostatka sredstava, osumnjičenik je tražio da mu se u vrijednosti traženog iznosa preda odgovarajuća nekretnina ili da mu se navedeni iznos isplati plaćanjem fiktivnih računa koje bi društvu ispostavila društva prema njegovoj uputi.

Na zahtjev USKOK-a sudac istrage je donio rješenje o privremenoj mjeri osiguranja radi oduzimanja imovinske koristi, navodi DORH.

Komentari (1)
  • Pero7
    Pero7 0:11 29.12.2012.


    To su prljave laži .

    Nebi jedan SDP-ovac nikada uzeo mazalicu !

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!