USKOK istražuje kupnju zemljišta koje je Ostojića koštalo fotelje

Autor: Agencija VLM , 12. ožujak 2013. u 17:21
Veljko Ostojić (Snimio: Boris Scitar/VLM/PIXSELL)

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je za moguće nezakonitosti oko zemljišta u općini Bale saznalo 14. veljače 2013. Predmet je četiri dana kasnije zaprimio i USKOK

USKOK je moguće nezakonitosti oko kupoprodaje zemljišta u Balama, koje je IDS-ova ministra Veljka Ostojića koštalo ministarske fotelje, počeo istraživati 18. veljače 2013., odnosno na dan kada mu je predmet i dodijeljen, priopćio je Državno odvjetništvo RH.

– Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je za moguće nezakonitosti oko zemljišta u općini Bale saznalo 14. veljače 2013. kada nam se obratio novinar Hrvatske televizije Dražen Majić sa upitom što se poduzima u svezi navodnih nezakonitih radnji tada još aktualnog ministra turizma Veljka Ostojića i članova njegove obitelji. Uz upit nam je dostavio preslik članka koji mu je objavljen u Glasu Istre 15. studenog 2005. u kojem je ukazao na nezakonitosti u svezi kupnje poljoprivrednog zemljišta u Općini Bale, kao i dokumentaciju (kupoprodajni ugovor). Nakon toga Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je izvršilo provjere i utvrdilo da je Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola sredinom 2011. godine zaprimilo izvješće policije u vezi prenamjene navedenog zemljišta. Po primitku tog izvješća Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Poli je 27. svibnja 2011. održalo sastanak sa policijom na kojem je zatraženo provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega je policija u više navrata od 9. kolovoza 2011. do 24. travnja 2012. dostavila više izvješća u vezi svojih istraživanja – navodi Državno odvjetništvo.

Nakon primitka tih izvješća Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica nastavilo pribavljati drugu dokumentaciju kao i povijesne izvatke iz zemljišnih knjiga.

– Kako su provedene provjere ukazale da se radi o složenom predmetu tako je 18. veljače 2013. odlučeno da će daljnji rad u predmetu preuzeti Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), tim više što su do tada utvrđene činjenice ukazivale na njegovu moguću nadležnost. Odmah po primitku predmeta USKOK je započeo sa provođenjem istraživanja tijekom kojih je već 21. veljače 2013. ispitan prvi svjedok, a 26. veljače 2013. su u Puli provedene dokazne radnje ispitivanja bivših vlasnika zemljišta i drugih svjedoka. Dakle, predmet je Županijskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola zaprimljen sredinom 2011. godine, a u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta 18. veljače 2013. Nakon svih radnji koje je provelo Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola i koje sada provodi USKOK, bit će donijeta odluka o kojoj će javnost biti pravovremeno obaviještena – napominju u Državnom odvjetništvu.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Koliko ja znam, godinama su osobe koje su prodale negrađevinsko zemljište pozivali medije i državno odvjetništvo da se ovim pozabave i svi su ignorirali te pozive. Sada, kada je Kajin to iznio u predizborne svrhe, što Milanoviću odgovara USKOK se budi. Trebalo bi da USKOK istraži i USKOK.

Inače, ovo ne eskulpira od krivnje samog Ostojića koji također zaslužuje istragu.

Jedino naglašavam kako je USKOK već davni dana morao povesti ovu istragu.

stvar je jasna. nema ničeg protuzakonitog, što istiće i veljko ostojić. ovlaštena tijela donijela su odluke iz svoje nadležnosti. jedino ako bi se uspjelo dokazati ( nema šanse ) da je netko podmazan novcem da donese odluku o prenamijeni to bi bilo nezakonito.kako je to gotovo nemoguće dokazati stvar je čista.nema te budale koja bi priznala da je primila novac kako bi se zemljište prenamjenilo iz poljoprivrednog u građevinsko.jasno je da je radila lova, ali dokaza nema i neće ih ni biti.

Sve više iskaza svjedoka počinje riječima………..” Nemam pojma, to sam
prvi put pročitao u novinama…..”

Znacu clanak u novinama 2005g
a reagiralo se tek 2011g.

Znaci Uskok ne cita novine i ne radi po sluzbenoj duznosti
vec ih treba uzeti za ruku i pokazati im
ili je rjec o cistom politikanstvu Uskoka

Toliko o novoj pravednosti.

Pipl mast trast as.
Jes, tenkiju veri mac.

New Report

Close