USKOK i DORH idu u zgradu bivšeg Prekršajnog suda

Autor: Marinko Jurasić , 04. studeni 2018. u 21:59
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Iz objekta u Gajevoj u Zagrebu institucije bi se preselile na Kennedyjev trg.

Nakon godina upozoravanja iz krugova bliskih USKOK-u i Županijskom Državnom odvjetništvu u Zagrebu kako zaposlenici tih dviju institucija rade u prostorno krajnje neprikladnim uvjetima unutar zgrade u Gajevoj ulici, krajem prošlog tjedna iz pravosudnih krugova se pojavila informacija kako bi taj problem trebao biti riješen najkasnije do kraja 2019. Prije nekoliko dana ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem obišao zgradu nekadašnjeg Prekršajnog suda na Kennedyjevu trgu koju su, zadovoljni viđenim, odlučili staviti na raspolaganje DORH-u koji će sam odlučiti koga će tamo useliti.

Zgrada ima oko 4500 m2 i trenutačno je napuštena te se nalazi u derutnom stanju jer godinama nije korištena, a kako bi je renovirali, ministarstvo navodno planira uložiti oko pet milijuna kuna. Za izvođača radova će raspisati natječaj, a jednom kad radovi krenu trebat će obnoviti veći dio zgrade. Danas su na njoj razbijeni neki prozori, otpada žbuka sa zidova, parketi su “podignuti” od vlage…, ali zgrada je u vlasništvu države te će obnova koštati manje od kupovanja ili izgradnje druge zgrade. Koliko je investicija potrebna, posvjedočit će svatko tko se ikad prošetao zgradom u Gajevoj u kojoj su USKOK i DORH.

Sobe od desetak kvadrata zna dijeliti više ljudi, a deseci registratora i tisuće stranica spisa su razbacane po podu te ih državni odvjetnici doslovce moraju preskakati. Inače, Ministarstvo je Prekršajni sud iselilo s Kennedyjeva trga 2011. i uselilo u zgradu u Sigetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close