Đuro Lubura: Teleoperateri će troškove prebaciti na leđa hrvatskih građana

Autor: Agencija VLM , 16. travanj 2014. u 12:09
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Troškove koji će se pojaviti teleoperatori će prebaciti na leđa hrvatskih građana, smatra Lubura

"Najava uvođenja trošarina na mobilnu telefoniju radi spašavanja državnog proračuna još je jedan primjer Vladine politike kojom se radi jednog odreska ubija krava", smatra Đuro Lubura, član Predsjedništva Nacionalnog foruma i kandidat Liste br. 12 na izborima za Europski parlament.

Već dvije godine vlast govori o imperativu stvaranja investicijske klime koja bi Hrvatsku učinila zanimljivom ulagačima, ali Lubura ne vidi kako bi uvođenje poreza kojemu je cilj izvući dodatnih 300 milijuna kuna godišnje od telekomunikacijskih operatora bila mjera koja doprinosi investicijskoj atraktivnosti Hrvatske.

"Troškove koji će se pojaviti teleoperatori će prebaciti na leđa hrvatskih građana, a Vladin pristup danas ovako, sutra onako imat će dugoročno negativne posljedice na gospodarstvo u cjelini. Naime, stalne promjene pravila igre u poduzetničkoj utakmici čine Hrvatsku nesigurnom za investiranje. Kad se uvjeti poslovanja mijenjaju više puta godišnje, a Vlada pokazuje da ne drži do dogovora s ozbiljnim ulagačima koji su već u Hrvatskoj, stvara se dojam neozbiljnosti i nepredvidivosti, koji potencijalne investitore, koji bi eventualno došli u Hrvatsku, odbija. Takav pristup za rezultat može imati samo daljini izostanak investicija i pad gospodarskih aktivnosti. I ova je mjera, nažalost, dokaz dezorijentiranosti i nesposobnosti Milanovićeve vlade da izvede zemlju iz krize. Nažalost, bit će da je aktualni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak bio u pravu kad je rekao da ne zna koja bi budala ulagala u Hrvatsku. S ovakvom Vladom, koja pravila poslovanja mijenja prema svojim trenutačnim potrebama, nijedna“, zaključuje Đuro Lubura.

Komentari (6)
Pogledajte sve

ODKUD IM PRAVO I OBRAZ….da “zavlače ruku” u nečiju privatnu imovinu, makar se radilo o imovini tvrtke, čije dionice je ta ista vlada prije par godina meni kao i svekolikom mnoštvu Hrvatskih građana prodala. Od tada je to moja i naša imovina. Što reći više ?!?!?!

Operatori je iovako podići cijene sve dok im to tržište dozvoljava.
Upravo kako je i BNet upravo podigao cijene svojih usluga, a one nisu zahvaćene najavama podizasnja trošarina.
Cijene se dižu dokle god je to tržište spremno plaćati.

Neće ići prebacivanje troškova na građane:
A) jer će treošiti novca kao i dosada
B) naknade iz ugovora ne mogu jednostrano mijenjati

kol.tragalo, nije problem u nazovi “gospodarskim” interesnim skupinama nego upravo u tome da je državni sustav, koji po samoj prorodi to nije niti ne može biti, postavljen kao “interesna skupina ”

New Report

Close