Đurđevčani traže da im ostane gruntovnica

Autor: Agencija VLM , 05. srpanj 2013. u 13:40
Đurđevac (Foto: Damir Špehar)

S jučerašnjeg sastanka je poslan zahtjev da šefica koprivničkog Općinskog suda Lidija Vuljak da ostavku.

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković jučer je za stolom okupio sve lokalne čelnike i političke opcije, koje djeluju na području grada i okolnih općina, kako bi donijeli zajednički stav o ukidanju Zemljišno-knjižnog odjela u Đurđevcu i preseljenju u koprivničku Palaču pravde.

Nedostupna Lidija Vuljak

Njihova glavna odluka je da traže ostavku predsjednice Općinskog suda u Koprivnici Lidije Vuljak ili njezino razrješenje od strane ministra pravosuđa “zbog nedemokratskog i netransparentnog načina na koji je s 1. srpnja izvršeno preseljenje gruntovnice iz Đurđevca, pri čemu nisu konzultirana tijela jedinica lokalne samouprave niti je zatraženo njihovo mišljenje”. Njezin komentar jučer nismo uspjeli dobiti.

Traže i hitan sastanak predstavnika Koprivničko-križevačke županije, svih čelnika jedinica lokalne samouprave s đurđevačkog područja te saborskih zastupnika s područja županije s Orsatom Miljenićem u cilju informiranja ministra o stvarnoj situaciji i problemima koji su izazvani rješenjem o preseljenju gruntovnice te šteti koja nastaje za državni proračun. Drugim riječima, žele ga uvjeriti da mora poništiti takvu odluku i vratiti gruntovnicu u Đurđevac.

Podrška SDP-ovaca

Od odgovornih osoba, pak, traže financijsku, službenu i političku odgovornost za štetu koja nastaje državi i građanima sa šireg đurđevačkog područja radi otežanog pristupa sudu koje, kako kažu, dijelom graniči s povredom ustavnog prava. Na kraju, od javnih ustanova i tijela javne vlasti (Centra za socijalnu skrb, MUP-a i lokalne policije, te Ureda za katastarsko-geodetske poslove) traže da se očituju o ekonomičnosti i funkcionalnosti svog rada, nakon donošenja odluke o preseljenju đurđevačke ispostave Općinskog suda u Koprivnicu, Prekršajnog suda i sada gruntovnice. Zanimljivo je da je među potpisnicima zahtjeva i Milica Fuček, čelnica đurđevačkog SDP-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close