Ured za Hrvate izvan Hrvatske: Odabrano 500 stipendista

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. ožujak 2017. u 11:32
Foto: Thinkstock

Odluku o stipendistima Ured je donio nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija redovnim studentima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske odlučio je o dodjeli 500 studentskih stipendija za akademsku godinu 2016./17., dodijeljene su za deset mjeseci, studenti će mjesečno dobivati po 700 kuna, a popis onih koji su dobili stipendije objavljen je na mrežnim stranicama Ureda.

Odluku o stipendistima Ured je donio nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija redovnim studentima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Hrvatske, na koji je stiglo 2.223 prijava, od čega ih je 1.789 udovoljavalo svim uvjetima.

 Povjerenstvo Ureda za dodjelu financijske potpore bodovalo je sve pristigle prijave te predložilo 500 kandidata za stipendije. Studentima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Hrvatske koji studiraju u Hrvatskoj, dodijeljeno je sto stipendija, a onima koji studiraju u BiH njih 400.

 Studenti koji su dobili stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja Ugovora o stipendiranju. Studente koji su ostvarili pravo na stipendiju, a u međuvremenu su ostvarili pravo na neku drugu stipendiju, ili su već korisnici druge stipendije, Ured moli da o tome obavijeste Povjerenstvo, odriču li se stipendije u korist druge stipendije.

 Kandidati koji su ostali bez stipendija imaju pravo prigovora, zaključno s 28. ožujka 2017. godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To je dobro. Možda će kad završe ostati u Hrvatskoj i osnivati obitelji.

New Report

Close