Upravni sud u Splitu seli u zgradu IGH, gdje će USKOK?

Autor: Suzana Varošanec , 15. veljača 2017. u 22:00
U tijeku su pregovori, Fotolia

Građevinska kompanija ministarstvu nudi 919 kvadrata za 7075 eura mjesečno plus PDV.

Za zgradu u kojoj je smješten Upravni sud u Splitu, na adresi Put Supavla 1, ugovoreni zakupni rok je istekao. U tijeku su pregovori za obnovu ugovora ili sklapanje novoga ugovora, kažu u Ministarstvu pravosuđa. Moguće je rješenje pronađeno u dijelu zgrade Instituta IGH budući da se skupštini imatelja obveznica te kompanije (održat će se pisanim putem 20. i 21. veljače) predlaže donošenje odluke o davanju suglasnosti Institutu IGH na sklapanje ugovora o zakupu s Ministarstvom pravosuđa za dio nekretnine – poslovnog prostora u zgradi u Splitu.

Kako navode, ovaj bi resor uzeo poslovni prostor u zakup za potrebe Upravnog suda u Splitu. Riječ je o 918,89 m2, ili 21% zgrade koja ima ukupnu površinu od 4.371,14m2, a zakup bi trajao 3 godine. Zakupnina bi iznosila 7,70 eura po četvornom metru, što iznosi 7075,45 eura mjesečno plus PDV. Inače vlasnik zgrade u kojoj je smješten splitski Upravni sud je Jadransko osiguranje.

Ta zakupnina iznosi 9 eura po četvornom metru plus PDV, a površina zgrade je 1.040 m2. Kako doznajemo još postoji potreba i za poboljšanjem smještaja Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, USKOK-a, Općinskog građanskog suda u Zagrebu i Općinskog suda u Splitu te arhiva uopće, kao i manjih pravosudnih tijela poput probacijskih ureda u Dubrovniku, Zadru i Zagrebu. No, nijedno tijelo nije u takvoj situaciji da bi se radilo o potpuno neadekvatnom smještaju, navode iz Ministarstva pravosuđa dodajući da sustavno rade na rješavanju navedenog problema.

Komentirajte prvi

New Report

Close