“Uprava plasira idiličnu sliku u Croatia Airlinesu”

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2018. u 08:36
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Iz ORCA-e poručuju da su poziv Uprave na dijalog prihvatili u dobroj volji kako bi u otvorenom dijalogu raspravili “u četiri zida” sve teme relevantne za trenutno stanje u kompaniji.

"Nažalost, predsjednik Uprave osim opetovanog demonstriranja dobre volje nije ponudio ništa od onog zbog čega smo se sastali. Nije znao odgovoriti na većinu naših pitanja, već mu je glavni cilj bio zajedničko slikanje za medije i davanje zajedničke izjave", kažu u sindikatu.

Sindikat Organizacija radnika Croatia Airlines (ORCA), koji okuplja većinom radnike iz redova kabinskog osoblja zrakoplova, pilote i aviomehaničare, ali i druge struke u zrakoplovstvu, reagirao je u utorak kasno navečer na priopćenje Uprave Croatia Airlinesa nakon sastanka sa sindikatima te ustvrdio kako je "iznimno razočaran" time što je Uprava "plasirala idiličnu sliku o smirivanju situacije u toj kompaniji".

Iz ORCA-e poručuju da su poziv Uprave na dijalog prihvatili u dobroj volji kako bi u otvorenom dijalogu raspravili "u četiri zida" sve teme relevantne za trenutno stanje u kompaniji.

Na sastanku su bili predstavnici Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP), Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ), Samostalnog strukovnog sindikata aviomehaničara Hrvatske (SSSAH), Sindikata inženjera i tehničara u zrakoplovstvu (SITUZ) i Samostalnog hrvatskog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu (SHSZUZ). Ispred Croatia Airlinesa sastanku su prisustvovali predsjednik Uprave Jasmin Bajić i izvršni direktor za operativno poslovanje Krešimir Vlašić.

"Cilj nam je dakle bio konstruktivni dijalog, dobiti odgovore i najavu mjera za brzo i učinkovito rješavanje problema. Nažalost, predsjednik Uprave osim opetovanog demonstriranja dobre volje nije ponudio ništa od onog zbog čega smo se sastali. Nije znao odgovoriti na većinu naših pitanja, već mu je glavni cilj bio zajedničko slikanje za medije i davanje zajedničke izjave", ističu iz sindikata.

Ocjenjuju da se ideja o "razgovoru daleko od javnosti pretvorila u grubu manipulaciju s osnovnim ciljem da se upravo medijima lažno plasira idilična slika o smirivanju situacije i postignutom dogovoru za međusobnu suradnju i nastavak kolektivnih pregovora".

Takvom grubom manipulacijom i puštanjem u javnost unaprijed pripremljenog 'PR uratka' Uprava je ponovno pokazala koliko je nekompetentna i nepouzdan partner za izlazak iz duboke poslovne, financijske, a sada i moralne krize u koju je dovela ovu kompaniju, ocijenili su iz sindikata.

"Nama treba istina, a ne laži i obmane. Nama treba kompetentna i stručna Uprava koja će imati znanje i viziju, koja će djelovati u pozitivnom smjeru i kojoj ćemo vjerovati, na dobrobit sviju; putnika, vlasnika, poslovnih partnera, nas zaposlenika, svih građana i svekolike hrvatske javnosti.

Zbog svega iznesenog, smatramo kako je krajnje vrijeme da Uprava snosi odgovornost za ovo katastrofalno stanje u koje je Croatia Airlines dovedena te da vlasnik konačno postavi novu i kompetentnu Upravu", poručuju iz ORCA-e u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close