Uprava i radnici Tommyja mole premijera i ministra: Zaštitite nas, postali smo predmet iživljavanja pojedinaca iz Porezne

Foto: PD / Slobodna Dalmacija Foto: PD / Slobodna Dalmacija

Tvrde da je Tommy jedan od najurednijih platiša poreza u Hrvatskoj, te da se konačno prestane s ubiranjem nezakonito obračunatih davanja u slučaju njihove tvrtke.

Uprava i zaposlenici trgovačkog lanca Tommy zatražili su od premijera, ministra financija i šefa Porezne uprave da ih, kako navode u Javnom pozivu objavljenom u formi oglasa na cijeloj stranici današnjih dnevnih novina, zaštite od pokušaja pljačke kroz naplatu, kako tvrde, nezakonito obračunatog poreza od 18 milijuna kuna.

U pozivu tvrde da su postali 'meta i predmet iživljavanja i omalovažavanja od strane pojedinaca iz Porezne uprave', te da su kroz brojne porezne nadzore bili prisiljeni plaćati kazne i navodne porezne dugove.

Tvrde da je Tommy jedan od najurednijih platiša poreza u Hrvatskoj, te da se konačno prestane s ubiranjem nezakonito obračunatih davanja u slučaju njihove tvrtke.

"Tražimo da se u interesu pravde zaštiti naša tvrtka s 4000 radnika, te da nam se omogući normalno poslovanje. Tražimo potvrdu obećanja o promjeni ponašanja državne administracije prema poduzetništvu. Ne želimo povlastice, privilegije i pogodovanja. Želimo pošteno, odgovorno i savjesno postupanje",  navode u javnom pozivu uprava i zaposlenici Tommyja.

Komentari (9)
 • PersJesus
  PersJesus 16:55 1.3.2016.

  @Super24

  Ili se kaže “predsjednica Kitarović” ili “Predsjednica”. Pri ovom zadnjem se mora znati na koga se misli.

 • VasIsusK
  VasIsusK 15:23 1.3.2016.

  Poznato je da Porezna ima izrazito negativan pristup naplati i da nikad ne daje upozorenja i pojasnjenja, vec nenajavljeno odreze kazne koje su cesto iznenadne i nepostene. To stvara jednu poslovnu nesigurnost i povecava rizik poslovanja u zemlji. To treba prestati odmah. Puna podrska Tommy-u i kudos za hrabrost!

 • ms4
  ms4 14:29 1.3.2016.

  Pise da su iz Tommya odbili komentirati taj oglas koji je bio u svim novinama!? Znaci ‘Trazimo obustavu naplate’ i to je sve!? Valjda bi trebali javno objasniti ksd ih vec zovu novinari

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!