Uprava i radnici Tommyja mole premijera i ministra: Zaštitite nas, postali smo predmet iživljavanja pojedinaca iz Porezne

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2016. u 08:09
Foto: PD / Slobodna Dalmacija

Tvrde da je Tommy jedan od najurednijih platiša poreza u Hrvatskoj, te da se konačno prestane s ubiranjem nezakonito obračunatih davanja u slučaju njihove tvrtke.

Uprava i zaposlenici trgovačkog lanca Tommy zatražili su od premijera, ministra financija i šefa Porezne uprave da ih, kako navode u Javnom pozivu objavljenom u formi oglasa na cijeloj stranici današnjih dnevnih novina, zaštite od pokušaja pljačke kroz naplatu, kako tvrde, nezakonito obračunatog poreza od 18 milijuna kuna.

U pozivu tvrde da su postali 'meta i predmet iživljavanja i omalovažavanja od strane pojedinaca iz Porezne uprave', te da su kroz brojne porezne nadzore bili prisiljeni plaćati kazne i navodne porezne dugove.

Tvrde da je Tommy jedan od najurednijih platiša poreza u Hrvatskoj, te da se konačno prestane s ubiranjem nezakonito obračunatih davanja u slučaju njihove tvrtke.

"Tražimo da se u interesu pravde zaštiti naša tvrtka s 4000 radnika, te da nam se omogući normalno poslovanje. Tražimo potvrdu obećanja o promjeni ponašanja državne administracije prema poduzetništvu. Ne želimo povlastice, privilegije i pogodovanja. Želimo pošteno, odgovorno i savjesno postupanje",  navode u javnom pozivu uprava i zaposlenici Tommyja.

Komentari (9)
Pogledajte sve

@Super24

Ili se kaže “predsjednica Kitarović” ili “Predsjednica”. Pri ovom zadnjem se mora znati na koga se misli.

Poznato je da Porezna ima izrazito negativan pristup naplati i da nikad ne daje upozorenja i pojasnjenja, vec nenajavljeno odreze kazne koje su cesto iznenadne i nepostene. To stvara jednu poslovnu nesigurnost i povecava rizik poslovanja u zemlji. To treba prestati odmah. Puna podrska Tommy-u i kudos za hrabrost!

Pise da su iz Tommya odbili komentirati taj oglas koji je bio u svim novinama!? Znaci ‘Trazimo obustavu naplate’ i to je sve!? Valjda bi trebali javno objasniti ksd ih vec zovu novinari


Predsjednica – velikim slovom ako se misli na određenu predsjednicu, konkretno, gđu. Kitarović

to neka nova umotvorina u hrv. pravopisu ili smo odlučili prebaciti se na englesku gramatiku?

New Report

Close