Uprava i radnici Tommyja mole premijera i ministra: Zaštitite nas, postali smo predmet iživljavanja pojedinaca iz Porezne

Foto: PD / Slobodna Dalmacija Foto: PD / Slobodna Dalmacija

Tvrde da je Tommy jedan od najurednijih platiša poreza u Hrvatskoj, te da se konačno prestane s ubiranjem nezakonito obračunatih davanja u slučaju njihove tvrtke.

Uprava i zaposlenici trgovačkog lanca Tommy zatražili su od premijera, ministra financija i šefa Porezne uprave da ih, kako navode u Javnom pozivu objavljenom u formi oglasa na cijeloj stranici današnjih dnevnih novina, zaštite od pokušaja pljačke kroz naplatu, kako tvrde, nezakonito obračunatog poreza od 18 milijuna kuna.

U pozivu tvrde da su postali 'meta i predmet iživljavanja i omalovažavanja od strane pojedinaca iz Porezne uprave', te da su kroz brojne porezne nadzore bili prisiljeni plaćati kazne i navodne porezne dugove.

Tvrde da je Tommy jedan od najurednijih platiša poreza u Hrvatskoj, te da se konačno prestane s ubiranjem nezakonito obračunatih davanja u slučaju njihove tvrtke.

"Tražimo da se u interesu pravde zaštiti naša tvrtka s 4000 radnika, te da nam se omogući normalno poslovanje. Tražimo potvrdu obećanja o promjeni ponašanja državne administracije prema poduzetništvu. Ne želimo povlastice, privilegije i pogodovanja. Želimo pošteno, odgovorno i savjesno postupanje",  navode u javnom pozivu uprava i zaposlenici Tommyja.

Komentari (9)
 • PersJesus
  PersJesus 16:55 1.3.2016.

  @Super24

  Ili se kaže “predsjednica Kitarović” ili “Predsjednica”. Pri ovom zadnjem se mora znati na koga se misli.

 • VasIsusK
  VasIsusK 15:23 1.3.2016.

  Poznato je da Porezna ima izrazito negativan pristup naplati i da nikad ne daje upozorenja i pojasnjenja, vec nenajavljeno odreze kazne koje su cesto iznenadne i nepostene. To stvara jednu poslovnu nesigurnost i povecava rizik poslovanja u zemlji. To treba prestati odmah. Puna podrska Tommy-u i kudos za hrabrost!

 • ms4
  ms4 14:29 1.3.2016.

  Pise da su iz Tommya odbili komentirati taj oglas koji je bio u svim novinama!? Znaci ‘Trazimo obustavu naplate’ i to je sve!? Valjda bi trebali javno objasniti ksd ih vec zovu novinari

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve