Upali u dugove: HDZ otpušta ljude jer je samo na plaće trošio 10 milijuna kuna godišnje

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2016. u 09:39
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Samo na plaće i doprinose za zaposlene u stranci HDZ je lani potrošio 10,4 milijuna kuna, a još 2,6 milijuna na naknade osobama koje nisu zaposlene u HDZ-u.

Kao i ostale parlamentarne stranke, i HDZ se najvećim dijelom financira iz državnog proračuna. Iako je samo prošle godine iz proračuna dobila 38 milijuna kuna, najveća hrvatska stranka zapala je u velike dugove koji još uvijek nisu vraćeni, piše tportal.

'U 2017. više nikome nećemo biti dužni', tvrdi glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. U pokušaju financijske konsolidacije u HDZ-u je od srpnja, kada je na čelo došao Andrej Plenković, do danas podijeljeno sedam otkaza. Danas u HDZ-u rade 73 osobe s prosječnim plaćama između sedam i osam tisuća kuna.

Samo na plaće i doprinose za zaposlene u stranci HDZ je lani potrošio 10,4 milijuna kuna, a još 2,6 milijuna na naknade osobama koje nisu zaposlene u HDZ-u. U planu za 2016. piše da za plaće i doprinose zaposlenih ove godine namjeravaju potrošiti 9,5 milijuna kuna te još 1,7 milijuna kuna za naknade, piše tportal. 

Zadnjeg dana lipnja u HDZ-u je bilo 80 zaposlenih te još sedam osoba na ugovorima o djelu. Danas ima 73 zaposlena i četvoro na ugovorima o djelu. Od 73 zaposlenih, njih 40 radi u županijskim organizacijama, a ostali u središnjici stranke.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve


HDZ otpušta par uhljeba jer su shvatili da su im preskupi. U koju državnu firmu ih misli otpustiti???

Haha. Dobar!

HDZ otpušta par uhljeba jer su shvatili da su im preskupi. U koju državnu firmu ih misli otpustiti???

New Report

Close