United group prikupio 475 milijuna eura kroz obveznice

Autor: Bernard Ivezić , 20. studeni 2013. u 22:00
Dragan Šolak, osnivač United groupa/P. Glebov/PIXSELL

Regionalnog konkurenta DT-a i Telekoma Austrije nedavno kupio američki investicijski fond KKR.

Zagreb Vlasnik najbržerastućeg telekoma u Hrvatskoj Total TV-a United Group prikupio je 475 milijuna eura kroz senior obveznice koje su oblik duga koji ima prednost pri naplati u odnosu na sve druge kreditore.

Procjenjuje se da će kompanija s tim kapitalom krenuti u daljnju konsolidaciju. U priopćenju koje je poslano medijima navodi se tek da u kompaniji ovaj potez smatraju velikim uspjehom. United Group prije mjesec dana preuzeo je najpoznatiji svjetski fond za leverage buyote Kohlberg Kravis Roberts. Svi detalji posla nisu objavljeni, kao ni vrijednost preuzimanja, spekuliralo se da bi mogla biti na razini milijarde eura.

Prethodno su vlasnici United Groupa bili fond Mid Europa Partners i osnivač tvrtke, poznati srbijanski poduzetnik Dragan Šolak. United Group najveći je regionalni konkurent DT-a i Telekoma Austria s više od 20 milijuna korisnika. U Hrvatskoj posluje pod imenom Total TV, odnosno tvrtkom Totalna televizija, koja je lani imala rast prihoda od 78,7 posto, na 18,3 milijuna kuna i gubitak od 2,9 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close