Unexu odgoda ročišta za ispitivanje tražbina

Autor: Jadranka Dozan , 23. kolovoz 2017. u 07:46
Agrokor je Unex među prvima gurnuo u predstečaj/T.M./PIXSELL

U predstečaju Unex grupe pričekat će se usklađivanje tražbina s koncernom.

Kad je u srpnju nad Unex grupom otvoren predstečajni postupak, zakazano je i ročište radi ispitivanja tražbina koje se trebalo održati ove srijede, ali ono se odgađa za 26. rujna.

Zaključio je to Trgovački sud u Zagrebu, a njegovoj je odluci prethodio prošlotjedni podnesak Unex grupe s prijedlogom odgode. U toj tvrtki, jednoj od prvih koje je u predstečaj gurnula kriza Agrokora, objasnili su kako je u tijeku usklađivanje međusobnih tražbina s Agrokorom i povezanim društvima, jer i u postupku izvanredne uprave još uvijek nije provedeno ispitivanje tražbina.

Sud u objašnjenju prvostupanjske odluke konstatira da su to okolnosti za koje dužnik nije odgovoran, a predstavljaju "važne razloge zbog kojih je, primjenjujući princip svrsishodnosti, moguća odgoda ročišta".

Radi poštivanja ukupnih rokova predstečajnog postupka novo je ročište zakazao za zadnji tjedan rujna.  Unex je, pak, svoj podnesak podnio nakon što se sud prošli tjedan očitovao vezano uz objavu Agrokorove jedinstvene liste tražbina. Ukratko, ona slijedi po isteku krajnjeg roka prijava tražbina (za tvrtke koje su u postupak izvanredne uprave uključene tek sredinom srpnja), a to znači ne prije 11, rujna. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sudska uviđavnost!? Da li je to neka novina ili je to samo na tragu Lex Agrokor!? Po čemu su u odnosu na ostale vjerovnike , vjerovnici Agrokora u boljoj i uviđavnijoj poziciji!?Što to razlikuje ostale vjerovnike koji ulaze u prdstečajnu nagodbu od agrokorovih vjerovnika!? Zašto ili kako to da je Agrokor kao dužnik specifičniji od ostalih dužnika zbog koji su mnogi vjerovnici u predstečaju ili su otputovali u stečaj? Pitam i ne skitam, samo se čudim!!

New Report

Close