Unatoč upozorenju, ne otkazuju se putovanja

Autor: Marija Crnjak , 02. listopad 2017. u 21:59
Foto: Reuters

Putnici su zabrinuti, ali ne odustaju od aranžmana, vodičima naputak da izbjegavaju zadržavanja na trgovima.

Iako im telefoni u ponedjeljak nisu prestali zvoniti na temu sigurnosti puta u Barcelonu, putničke agencije koje smo anketirali jučer nisu zabilježile niti jedan otkaz putovanja prema Španjolskoj. Program koji kreće 5. listopada stoga zasad ostaje neupitan, poručuju iz agencija.

Naime, zbog nereda nastalih oko referenduma za osamostaljenje Katalonije, Ministarstvo vanjskih poslova građanima je jučer preporučilo da idućih nekoliko dana izbjegavaju posjet Barceloni i drugim većim gradovima poput Tarragone i Girone, kao i da zaobilaze tamošnja mjesta većih okupljanja, te da prate upute lokalnih vlasti. Maksimalan oprez bio je savjetovan hrvatskim državljanima koji putuju u Španjolsku i prije nedjeljnih događanja, zbog terorističkih napada koji su se u kolovozu dogodili u Barceloni i Cambrilu.

Iz Atlasa poručuju da je još od tad Barcelona manje tražena, ali jučer nisu zabilježili nikakve pokušaje otkazivanja nadolazećih aranžmana, kao da se ništa nije dogodilo.

Možda i zbog toga što su turističke točke bile lišene nemira. U Barcelonu u četvrtak preko Integrala ide 20 putnika koji su se danas raspitivali jedino o tome ide li se na put prema planu. Agencija se konzultirala s veleposlanstvom i Udrugom putničkih agencija (UHPA) i zaključak je da nema opasnosti za putnike.

Mondo u Barcelonu istog dana vodi 30-tak putnika koji su zabrinuti, ali ne otkazuju. Vodiči imaju naputak da izbjegavaju dulja zadržavanja na trgovima i gužvama.

Komentirajte prvi

New Report

Close