Unatoč negativnom efektu, Grad Ivanec građanima neće povećati poreze ni cijenu dječjih vrtića

Autor: Poslovni.hr , 16. veljača 2015. u 11:05
Foto: http://www.ivanec.hr/

Unatoč tomu što se slijedom novih zakonskih propisa i Vladine tzv. mini porezne reforme očekuje manji priljev sredstava u proračune gradova i općina, Grad Ivanec neće svojim građanima povećati poreze, prireze i druga davanja.

Unatoč tomu što se slijedom novih zakonskih propisa i Vladine tzv. mini porezne reforme očekuje manji priljev sredstava u proračune gradova i općina, pa tako i u ivanečki proračun, Grad Ivanec u cilju nadoknađivanja manjka sredstava neće poći tragom nekih gradova i općina koje su zbog toga svojim građanima povećale gradske poreze, prireze i druga davanja. Potvrđuje to i gradonačelnik Milorad Batinić:

Manjak sredstava u proračunu neće se kompenzirati na teret građana, a to znači da Grad neće povećati prirez, komunalnu naknadu ni gradske poreze. Neće biti ni poskupljenja usluga smještaja mališana u dječji vrtić. Planirana su nešto manja ulaganja u investicije, no taj ćemo manjak nastojati nadoknaditi pojačanim apliciranjem projekata na natječaje ministarstava, nacionalnih novčanih fondova te fondova EU. Trenutačno smo u jeku priprema za kandidiranje znatnog broja projekata na cijeli niz natječaja – poručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Komentirajte prvi

New Report

Close