Unatoč krizi, mali brodovi i dalje se dobro prodaju

Foto Dani hrvatske male brodogradnje Foto Dani hrvatske male brodogradnje

Iako je bilo teško premašiti lanjsku rekordnu godinu, organizator petih "Dana hrvatske male brodogradnje" Branimir Matijaca zadovoljan je i brojem sudionika i procjenama konkretnih prodajnih rezultata manifestacije.

Iako je bilo teško premašiti lanjsku rekordnu godinu, organizator petih "Dana hrvatske male brodogradnje" Branimir Matijaca zadovoljan je i brojem sudionika i procjenama konkretnih prodajnih rezultata manifestacije koja se održala proteklog vikenda na već tradicionalnoj lokaciji, marini splitskog Hotela Le Meridien Lav.

"Manifestacija je dobro prošla i u prodajnom dijelu, što nam je najvažnije, i pokazuje da i unatoč krizi postoji potražnja za malim brodovima, pogotovo među lokalnim stanovništvom kojem je brod ponekad važnije prijevozno sredstvo nego automobil. Važno je što su "dani" postali datum kojem se prilagođavaju i prodavatelji i kupci, za datum održavanja manifestacije namiještaju se sastanci, a tko planira ove godine kupiti brod, čeka kraj travnja da vidi što se kod nas nudi", kaže Matijaca.

Najskuplji brod na ovogodišnjim Danima hrvatske male brodogradnje s punom opremom koštao je oko 200 tisuća eura, a prosječna cijena brodova koji su bili u ponudi kretala se između 30 i 50 tisuća eura. Najveću atrakciju ove godine je predstavljala polupodmornica tvrtke Agena marin koja je stalno bila u pokretu prevozeći znatiželjnike besplatno. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve