Umrla prosvjednica ispred Ministarstva hrvatskih branitelja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. listopad 2014. u 09:09
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Prosvjednici je tijekom noći pozlilo te je preminula, a tijekom dana za nju će se održati komemoracija.

Ispred Ministarstva hrvatskih branitelja noćas je umrla prosvjednica, 100-postotni invalid Domovinskog rata i bivša pripadnica Hrvatske vojske, potvrdio je jutros Mirko Ljubičić, predsjednik zagrebačke HVIDR-e, koja je jedan od organizatora prosvjeda kojim Udruga 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida traži smjene u Ministarstvu.

Prosvjednici je tijekom noći pozlilo te je preminula, a tijekom dana za nju će se održati komemoracija.

Braniteljski portal objavio je kako je riječ o 60-godišnjoj hrvatskoj braniteljici Nevenki Topalušić, stopostotnom ratnom vojnim invalidu, koja je nakon teškog ranjavanja kao pripadnica Gromova bila vezana uz invalidska kolica, a na prosvjedu je sudjelovala od njegova početka prije dva dana. Branitelji okupljeni na prosvjedu ispred zgrade Ministarstva noćas su minutom tišine i paljenjem svijeća odali dužnu počast preminuloj.

Prosvjednici i dalje najavljuju da će ispred Ministarstva ostati do ispunjenja zahtjeva, odnosno smjene ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića. Prozivaju ih da ne štite braniteljska prava te nastoje izjednačiti hrvatske branitelje i agresore na Hrvatsku.

Komentirajte prvi

New Report

Close