Umjesto Zadra, 70 mil. kn dat će država i EU

Autor: Marija Crnjak , 20. studeni 2019. u 22:00
Sanirat će se obalni zid duž cijele zadarske rive/ Dino Stanin/PIXSELL

Kako bi doskočili besparici, riva će postati luka otvorena za javni promet.

Kako bi doskočili tome da nemaju novca za obnovu rive stradale u jednoj od lanjskih nevera, u gradskom poglavarstvu Grada Zadra odlučili su promijeniti status rive, te tako predati investiciju državi.

Kako pišu lokalni mediji, zadarska riva umjesto pomorskog dobra opće upotrebe u nadležnosti Grada Zadra postat će luka otvorena za javni promet, te će Obalom Petra Krešimira IV, kao i Istarskom i Liburnskom obalom upravljati Država preko Lučke uprave Zadar.

Na taj način, preko Ministarstva pomorstva nadaju se bržem prikupljanju oko 70 milijuna kuna potrebnih za sanaciju rive.  Iz Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Grada Zadra pojasnili su kako će se na području ispred Obale Petra Krešimira IV.

Izmjenama i dopunama Prostornog plana Grada Zadra, koje još nisu stupile na snagu, stvoriti preduvjeti da se utvrdi lučko područje – luka otvorena za javni promet.

Prije mjesec dana je ishođena pravomoćna građevinska dozvola za rekonstrukciju Obale Petra Krešimira IV. Projektom je obuhvaćena sanacija obalnog zida duž cijele Rive od 'Foše' do 'Morskih orgulja' uključujući i postojeći gat, sve u postojećim gabaritima, navode iz Odjela za graditeljstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close