Umjesto Ingrid, u Bruxelles ide Jakovinina žena

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2013. u 12:07
Foto: : Davor Puklavec/PIXSELL

Mnogi sumnjaju da bi ona bila na listi za Europarlament da nije supruga Tihomira Jakovine.

Iako je u SDP-u od 2006. godine, šira javnost za Sandru Petrović Jakovinu nije znala dok u prosincu 2011. nije ušla u Hrvatski sabor kao zamjena šefici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec ili do ove veljače kada se na iznenađenje mnogih udala za ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu, piše Večernji list. 

Sandra Petrović Jakovina za tjedan dana napunit će 28 godina i ujedno je najmlađa kandidatkinja SDP-a za zastupnicu u Europskom parlamentu, postavljena visoko na toj listi koja će biti službeno objavljena u subotu. Iza njezina 'strelovitog' napretka stoji puno rada u stranci i polagano napredovanje, kazali su izvori iz SDP-a za Večernji list.  Ipak, mnogi sumnjaju da bi ona bila na listi za Europarlament da nije supruga Tihomira Jakovine, kojeg premijer još uvijek štiti iako ga istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zbog afere s vlasništvom nad tvrtkom koja nije plaćala poreze državi i koju nije prodao unatoč svojoj funkciji sve dok priča nije izbila u javnost. Večernji piše kako ulazak na listu može zahvaliti i činjenici da Tanja Vrbat i Romana Jerković ne mogu ići u EP jer SDP nema više nikoga iz osme izborne jedinice tko bi ih zamijenio u Saboru.

Stranački kolege Sandre Petrović Jakovine pak kažu da ima europskog iskustva te da odlično barata stranim jezicima pa uz engleski govori i njemački, talijanski, francuski i španjolski, što je stranci, nakon gafa s lošim engleskim Ingrid Antičević Marinović, iznimno važno. To svoje europsko iskustvo stekla je 2010. godine u Bruxellesu, gdje je tri mjeseca stažirala u tajništvu političke grupe socijalista i demokrata u Odjelu za vanjske parlamentarne poslove Europskog parlamenta – jedinici za proširenje i transatlantske odnose, piše Večernji list. 

Komentirajte prvi

New Report

Close