Umjesto Bohačeka na čelo HUB-a stiže Adrović

Autor: Jadranka Dozan , 17. studeni 2015. u 22:00
Zdenko Adrović dugo je bio prvi čovjek Raiffeisen banke/Petar Glebov/PIXSELL

Udruga banaka u ponedjeljak odlučuje o promjeni direktora, prvoj u 16 godina rada.

Prvi put otkako je prije 16 godina osnovana Hrvatska udruga banaka (HUB) skupština tog interesnog udruženja odlučivat će o promjeni na njegovu vrhu.

Sve upućuje da će na sjednici skupštine idućeg ponedjeljka banke članice (ukupno ih je 19) novi mandat za vođenje HUB-a dati Zdenku Adroviću.  Dugogodišnji prvi čovjek Raiffeisen banke, koji je tu funkciju napustio sredinom prošle godine, time će zamijeniti također dugovječnog direktora HUB-a Zorana Bohačeka. Prema tvrdnjama iz bankarskih krugova, Bohaček će unutar HUB-a ubuduće dobiti nove nadležnosti pa se skora rošada u vrhu tumači ponajprije kao jačanje Udruge.

Ipak, posezanje za kadrovskim osvježenjem teško je barem donekle ne dovesti u vezu i sa "slučajem franak" i tenzijama koje je on proizveo. S jedne strane, s Vladom su odnosi zaoštreni zbog njezina pristupa regulatornim zahvatima unatrag posljednje dvije godine, a naročito posljednjom intervencijom u Zakon o potrošačkom kreditiranju.

Istodobno, i agilni "frankaši" nisu baš pogodovali javnoj percepciji i jačanju animoziteta prema bankama. Iako je pitanje je li HUB kao eksponent interesa banaka mogao izlobirati bolja zakonska rješenja, razumljivo je da članice Udruge pokušavaju zaigrati sa svježim špic-igračima i proaktivnijom strategijom promicanja interesa i razvoja bankarstva, kao i učvršćivanja povjerenja klijenata.

Komentirajte prvi

New Report

Close