Umirovljenici više neće morati stajati na šalterima HZZO-a

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2013. u 12:21
čekaonica HZZO-a, Marko Jurinec/PIXSELL

Elektroničkom razmjenom podataka uvelike je olakšan, ubrzan i pojednostavljen postupak prijave korisnika mirovine na obvezno zdravstveno osiguranje, kažu u HZZO-u

Tijekom veljače uspostavljena je elektronička razmjena podataka između Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO). Zahvaljujući tome, novi umirovljenici više neće morati dolaziti osobno na šaltere i u prostorije HZZO-a kako bi regulirali status u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Kako kažu u HZZO-u, elektroničkom razmjenom podataka uvelike je olakšan, ubrzan i pojednostavljen postupak prijave korisnika mirovine na obvezno zdravstveno osiguranje HZZO-a, a isto tako smanjen je period potreban za pripremu, pisanje i otpremanje prijava od strane područnih službi te ureda u HZZO-u kao i HZMO-u.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Jel ja to dobro kužim: do sad su umirovljenici morali posebno regulirati svoje zdravstveno osiguranje. Samo novopečeni ili stalno? Horor, stvarno je bilo vrijeme da netko otkrije telefon.

[emo_palacg]

New Report

Close