Ultra Europe opet pod upitnikom, presudit će i američki sud

Autor: Marija Crnjak , 03. listopad 2018. u 11:32
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Sud u Miamiju je u petak, 22. rujna donio presudu kojom utvrđuje da je Worldwide Entertainment Group, Inc. kriv za nepoštivanje ugovora s tvrtkom Adria MM Produkcija, prvom organizatorom festivala elektronske glazbe Ultra Europe.

Sud u Miamiju je u petak, 22. rujna donio presudu kojom utvrđuje da je Worldwide Entertainment Group, Inc. kriv za nepoštivanje ugovora s tvrtkom Adria MM Produkcija, prvom organizatorom festivala elektronske glazbe Ultra Europe, kao i za i narušavanje međunarodne poslovne suradnje. temeljem tužbe koju je tvrtka u vlasništvu Nikole Bušljete podigla lani. Kako je poznato, Bušljetin tim od 2013. godine bilo je organizator i promotor Ultra Europe glazbenog festivala, u suradnji s Joe Bašićom, sada vlasnikom tvrtke MPG Live, koji se pak u međuvremenu razišao s Bušljetom te 2017. preuzeo splitski festival.

"Produkcijom Ultra Europe festivala se Adria MM Produkcija bavila do 2017., kada im je za vrijeme pripreme Ultre 2017., ugovor bez ranije najave otkazan od strane američkih partnera. Odmah nakon otkazivanja, organizacija Ultre je bespravno dodijeljena tvrtki MPG Live iz Zagreba. Sud ovom odlukom nije ulazio u pitanje je li Worldwide Entertainment Group posjedovao prava na korištenje žiga (trademarka) “Ultra Europe”  koji je Adria MM Produkciji ugovorom dobila na korištenja, ali je na temelju ostalih točaka optužnice presudio u korist Adria MM Produkcije, te odredio odštetu u korist tužitelja", stoji u upravo objavljenom priopćenju Adria MM Produkcije.

Ističu da se pravna bitka oko Festivala Ultra Europe nastavlja i na sudu u Hrvatskoj, jer je Adria MM Produkcija podnijela prijavu protiv tvrtke MPG Live, Joea Bašića i Ivana Gotovca, pod optužbom da su 2017. bespravno preuzeli organizaciju Ultra Europe Festivala, za koji ni danas u potpunosti nemaju pravo korištenja žiga (trademarka).

U priopćenju ističu da bi ova presuda u budućnosti mogla uvelike utjecati na daljnje organizacijske aspekte Ultre. Danas tijekom dana očekujemo reakciju Joea Bašića na cijelu priču, a više detalja objavit ćemo u sutrašnjem broju Poslovnog dnevnika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

fjaka i oderi gosta turizam..jedan Bec od turizma zaradi oko 15 milijardi eura,pametnom dosta.

New Report

Close