Uljanik prenosi terete Uljanik Brodogradilištu

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda/Borna Filić/PIXSELL Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda/Borna Filić/PIXSELL

U iščekivanju programa restrukturiranja pulskog škvera slabiji rezultati poslovanja.

Očekivano slabije rezultate iskazao je u prvom tromjesečju Uljanik, koji je u fazi pripreme restrukturiranja svog pulskog brodogradilišta.

Na razini grupe, prema nerevidiranom konsolidiranom financijskom izvješću, prihodi su prepolovljeni u usporedbi s lanjskim razdobljem, iznosili su 406,5 milijuna kuna, pri čemu su prihodi od prodaje bili 318,7 milijuna kuna. Grupacija je ostvarila operativni gubitak u iznosu od 28,6 milijuna kuna, a neto gubitak za prvi kvartal iznosi 41,6 milijuna.

Sam Uljanik d.d. bilježi pozitivan financijski rezultat, 21,3 milijuna kuna i ukupnim prihodima od 359,5 milijuna.

Iz pojašnjenja uprave doznaje se da je u tom intervalu došlo do prijenosa dijela aktivnosti brodograđevnog procesa Uljanika d.d. na tvrtku-kćer Uljanik Brodogradilište, koju se sa strateškim partnerom Dankom Končarem priprema za restrukturiranje.

Taj proces, navodi uprava, rezultirao je smanjenjem broja zaposlenih, kojih je u Uljaniku d.d. ostalo 30, a grupacija ukupno ima 4368 zaposlenih. Uljanikov riječki škver, 3. maj, istodobno bilježi gubitak od 21,9 milijuna kuna, a prihodi su splasnuli za 86 posto, na 50 milijuna.

Dug Uljanika 3. maju za pozajmicu i dalje je nepromijenjen, 523 milijuna kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve